• Haberler
  • Genel
  • Tarih yazan kent! Ayağa kalk ve bir kez daha tarih yaz'

Tarih yazan kent! Ayağa kalk ve bir kez daha tarih yaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar mitinginde seçmene hitap etti. Başbakan Erdoğan'ın Ali Çetinkaya ile ilgili sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Düşmana ilk kurşunu atana katil diyor. Afyonkarahisar’ın kaymağı meşhur. Memleketin kaymağını yiyenleri siz biliyorsunuz.” dedi. “Afyonkarahisar küçülen il”Afyonkarahisar miting konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara “Afyon büyüdü mü?” sorusunu [&hellip]

Tarih yazan kent! Ayağa kalk ve bir kez daha tarih yaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar mitinginde seçmene hitap etti.

Başbakan Erdoğan’ın Ali Çetinkaya ile ilgili sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Düşmana ilk kurşunu atana katil diyor. Afyonkarahisar’ın kaymağı meşhur. Memleketin kaymağını yiyenleri siz biliyorsunuz.” dedi.
“Afyonkarahisar küçülen il”
Afyonkarahisar miting konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara “Afyon büyüdü mü?” sorusunu sordu. Miting katılımcılarından “hayır” karşılığını alan Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın küçülen bir il olduğunu söyledi. “Afyonkarahisar kalk ayağa AKP’ye bir demokrasi dersi ver.” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kemal Başbakan” sloganlarıyla karşılık verildi. Afyonkarahisar’ın ulusal Kurtuluş Savaşımızın simgesi olan bir kent olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu; “Afyon önemli devlet adamları yetiştirmiş bir kent. Ahmet Necdet Sezer. Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı. Ali Çetinkaya önemli bir isim. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın simgesi. Ayvalık’ta düşmana ilk kurşunu adam atan. Kadere bakın bir Başbakan çıkmış ona katil diyor. Allah aşkına. Siz Afyonlu kardeşlerim. Yetiştirdiniz, ulusal bilinç verdiniz. Yurtseverlik verdiniz. O düşmana ilk kurşunu Ayvalık’ta attı. Şimdi getirmişsiniz ona katil diyorsunuz. Ben de şunu söylüyorum. Kendi tarihinden haberi olmayan, tarihi şahsiyetleri kötüleyen. Bakın ben hiçbir zaman hiçbir yerde bu ülkede taş üstüne taş koyan hiç kimseyi ama hiç kimseyi kötülemedim. Ne Erbakan’ı, ne Özal’ı, ne İnönü’yü, ne Ecevit’i, ne de Demirel’i hiç kimseyi. Ya Süleyman Demirel’i niye kötülüyoruz? Niye geçmişe giden insanlarımızı kötülüyoruz? İnsanlarımızı kötüleyeceğimize geleceğimize neleri yapacağız bizim bunu anlatmamız lazım. Nelerdir bu ülkenin derdi? Geçmişle tarihçiler zaten uğraşı-yorlar. Adı üzerinde zaten tarihçilerin görevi o. Geleceğe umutla bakmalıyız.” dedi.
“Afyonkarahisar’da afyon da ekilir,
şeker pancarı da ekilir”
“Allah aşkına annelere sesleniyorum, bir milyon 7 yüz bin çocuğu giymediniz giydirdiniz, yemediniz yedirdiniz, içmediniz içirdiniz, okula gönderdiniz, boğazınızdan kestiniz dershaneye gönderdiniz. Bir sınavla o çocuklarımızın umutlarını ellerinden aldılar.” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri sonrası miting katılımcıları “yuh” sesleriyle tepki gösterdi. Bu durumun dersini 1 milyon 700 bin öğrencinin annesinin vereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu; “Siz ders vereceksiniz o dersin hesabını sormakta Kemal kardeşiniz görevi olacaktır. Afyon’un milletvekili sayısı düştü. Afyon’un Et Balık Kurumu kapandı. Süt Endüstrisi Kurumu kapandı. SEKA’da kapandı. Sıra geldi Şeker Fabrikasına. Şimdi diyorlar ki ‘Şimdi kapatmayalım, satma-yalım. Seçime gidiyoruz, önce milletin oyunu bir alalım. Sonra biz onlara gösteririz.’ diyorlar. Size sözüm var. Sadece burada söylemedim. Daha güneydoğu da söyledim. Şeker Fabrikalarını özelleştirmeyeceğiz. Niye özelleştiriyoruz? Köylü şeker pancarı ekiyor. Besici oradan yem alıyor, şeker alıyor. Binlerce kişi çalışıyor. Kimin ne zararı var? Gittiler Amerika’ya birilerinin önünde diz çöktüler, Bursa’ya kurdular fabrikayı. Şeker Fabrikalarını kapatacaklar. Unutmadık; Bir dönem dediler ki ‘Afyon’da Afyon ekilmeyecek.’ Rahmetli Ecevit dedi ki; ‘Sen kim oluyorsun kardeşim? Burası benim ülkem. Afyon ekilir.’ dedi. Aynı şeyi söyleyeceğiz. Siz kimsiniz kardeşim? Bu ülkede şeker pancarı da ekilecek, Şeker Fabrikaları da çalışacak.” diye konuştu.
“Afyonkarahisar’ın büyümesi lazım”
“Kemal Başbakan” sloganları atan partililere hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın yollarında kavşağında bir il olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’ın çok güzel bir kent olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şehrin büyüyüp gelişmesi gerektiğini dile getirdi. Ulaşım imkanları olan Afyonkarahisar’ın neden geriye gittiğini soran Kılıçdaroğlu; Daha ilerlemesi lazım. Daha büyümesi lazım. Unutmayın yumurta fiyatlarını belirleyen Afyon değil mi? Bununla övünmüyor muyuz? Övünüyoruz. Peki nasıl oluyorda yumurta fiyatları düşüyor? Niye düşüyor? Millet yumurtayı yiyemez hale geldi de ondan. Esnafta para yok. Çiftçi de para yok. Kimde var para? Bizim bir türkümüz var. Aradık hep ceplerini her taraftan para çıktı diyor. Onların öyle. Vatandaşın değil. Çiftçinin kullandığı mazotun litresi 1,5 TL olacak. Önce di-yordu ki parayı nereden bulacaksın. Şimdi söyleyemiyor. Bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Her çocuğun karnı doyacak. Herkesin karnı doyacak, herkes kazanacak bu ülkede. Ben millete hizmet edeceğim kendi cebime değil. Halk kazanacak ki bu ülkede refah olsun. Bu ülkede mutluluk olsun. Bu ülkede anneler çocuklarını sabahleyin kaldırıp karınlarını doyurup okula gönderebilsinler. Refah budur. Nasıl yapacağız bunu aile sigortasıyla yapacağız. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altıda olan her ailede kadının banka hesabına her ay 600 TL yatıracağız.” şeklinde konuştu.
“Yeniden tarih yazın”
Afyonkarahisar’ın kaymağıyla ünlü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarı “memleketin kaymağını” yemekle suçladı. Şehrin besicilikte ülkenin önemli kentleri arasında bulunduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Besici emek vermiş alın teri dökmüştür. Cumhuriyet tarihinde hangi iktidar döneminde ithal kurbanlık geldi? Niye dışarıdan ithal kurbanlık getiyoruz. Her şeyimiz var. Birileri köşeyi dönsün diye. AKP aslında hiçbir şey yapmadı desek haksızlık yapmış oluruz. Ne yaptı? Afyonkarahisar’da icra dairelerinin sayısını üçten beşe çıkardı. Bana inanmı-yorsanız gidin sorun. Niçin? Bir ilde nüfus azalır, milletvekili sayısı düşer. Fabrikalar kapanır. Her şey olumsuz icra dairelerinin sayısı üçten beşe çıkar. İcra dairelerinde takip işi yapan avukat kardeşlerimiz vergi rokertmenleri listesine gi-rerler. Nasıl oluyor bu? Hayaldi gerçek oldu. İcra dairelerinin sayısı ekonomik olarak vatandaşın borcunu ödeyememesi demektir. Afyonlu kardeşlerim ayağa kalkın. Yeniden bir tarih yazın. Tarih yazan bir kent burası. Yeniden tarih yazalım yeniden mücadele edelim. Yeniden ayağa kalkalım.”
Simav depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın da deprem bölgesinde bulunduğunu kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinginde; CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, İl Başkanı Nevzat Ercan, Afyonkarahisar Miletvekili Av. Halil Ünlütepe, Milletvekili adayları Av. Ahmet Toptaş, Av. Hatice Gök, Bekir Kasap, Tuğrul Akkuş ve Şerif Ceylan yer aldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme