TAR-GEL'de sıkıntı bitiyor – Kocatepe Gazetesi

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, TAR-GEL Projesi hakkında açıklama yaptı. Karakoçan, 'TAR-GEL Projesi konusunda uzun yıllardır verdiğimiz kararlı mücadele, en son 2015 yılında yapılan 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde Tar-Gel'in yeniden değerlendirilmesi ifadesi yer alarak yetkili sendika Toç Bir-Sen Genel Başkanımız Günay Kaya'nın ve Kamu İşveren Kurulu heyeti Başkanı Sayın Faruk Çelik'in imzası bulunmaktadır. [&hellip]

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, TAR-GEL Projesi hakkında açıklama yaptı. Karakoçan, “TAR-GEL Projesi konusunda uzun yıllardır verdiğimiz kararlı mücadele, en son 2015 yılında yapılan 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde Tar-Gel’in yeniden değerlendirilmesi ifadesi yer alarak yetkili sendika Toç Bir-Sen Genel Başkanımız Günay Kaya’nın ve Kamu İşveren Kurulu heyeti Başkanı Sayın Faruk Çelik’in imzası bulunmaktadır. Uzun yıllardır verdiğimiz mücadelede son viraja dönülmüş Toplu Sözleşme metni hükmüne istinaden Yetkili Sendika ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında toplu Sözleşmedeki şekliyle Projenin yeniden değerlendirmesi yapılacak çalışmaların 2016 yılında bitirilmesi ifadesine istinaden Toç Bir-Sen Genel Merkezimizin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile yaptığı görüşmeler başlamıştır. Toç Bir-Sen Toplu Sözleşmede attığı imzasının gereğinin ve sorumluluğunun bilinciyle 10 bin civarı TAR-GEL çalışanımızın kangrenleşen sıkıntılarının bir an önce bitirilmesi adına her an konuyu yakından takip ederek atılması gereken adımları atmakta yapılması gereken tüm çalışmaları yapmaktadır” dedi.
Karakoçan, şöyle devam etti:
“Toç Bir-Sen’imizin süreci tek başına getirdiği bu durumda son virajı döndüğümüz görülünce bugüne kadar ki ilkesiz ve tutarsız sendikal duruşlarını bir kez daha gün yüzüne çıkarmaya çalışan bir takım zavallı yetkisi bile olmayan sendikaları görmeye başladık. Bu sendikalar attıkları mesajlarla Toç Bir-Sen’imizin çözüm ve kazanımlarına gölge düşürmek isteyen bir takım talihsizlere ve onların çalışmalarımızı provoke edecek açıklamalarına itibar edilmemesini tüm arkadaşlardan önemle rica ediyorum. Son olarak bugüne kadar dönen tekerleğe çomak sokanların, derin ve kirli ayak oyunlarını bırakmayanların fevkalade ucuz ve basit rol çalma yöntemleriyle Toç Bir-Sen’imizin emeklerini asla boşa çıkaramayacaklarını bir kez daha hatırlatmak isterim. Kararlı çözüm yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme