Tanju Özcan, Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Özellikle mültecilere yönelik çıkışları, seçim propaganda döneminde ki pavyon göndermesiyle gündem olan Bolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, kimdir?

Avukat Tanju Özcan, 12 Aralık 1973 tarihinde öğretmen bir anne babanın evladı olarak Bolu’nun Mengen İlçesinde dünyaya geldi.

SİYASİ KARİYERİ MECLİS ÜYELİĞİYLE BAŞLADI

1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Partiden (DSP) Bolu Belediye Meclisine seçilen Özcan, 2004 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi DSP’den istifa ederek CHP’ye katıldı. 2011-2019 yılları arasında Bolu Milletvekili olarak görev yapan Tanju Özcan, 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Bolu Belediye Başkanlığına seçildi. Bolu’nun mevcut Belediye Başkanı olan Özcan, 2024 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimi içinde Bolu Belediye Başkan adayıdır.

2011 YILI SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Özcan, serbest avukatlık ve Boluspor yöneticiliğide yaptı. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, İngilizce ve Almanca bilmektedir. İlk defa 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den Bolu Milletvekili seçildi. Özcan, TBMM XXIV. Dönem Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yaptı. Hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Bolu Milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde de CHP Bolu Milletvekili olarak meclise girdi. 2018 Türkiye Milletvekili Genel Seçiminde de Bolu Milletvekili seçildi.

2019 YILI YEREL SEÇİMİNDE BOLU BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

İlk kez 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Bolu Belediye Başkan adayı olmuş fakat seçilememiştir. On yıl sonra üç dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’den Bolu Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Özcan, yüzde 52,71 oy oranı ile Başkan seçildi. 5 Nisan 2019 tarihinde kendi isteğiyle Kur’an’a el basıp yemin ederek başkanlık görevini Alaaddin Yılmaz’dan devralıp milletvekilliğinden istifa etti.

ÖZCAN, CHP’DEN İHRAÇ EDİLİP PARTİSİNE GERİ DÖNDÜ

16 Mayıs 2022’de Bolu belediye meclisi toplantısında, oylamada el kaldıran AK Partili Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor.” sözleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, hakkında Parti Yüksek Disiplin Kurulu, bir yıl geçici parti üyeliğinden çıkarılmasına karar vermişti. 22 Mayıs 2023’te sosyal medya hesapları üzerinden CHP’ye tekrar döneceğini ima ettiği bir video paylaşmıştı. 13 Haziran 2023 tarihinde CHP’ye tekrar üye olan Özcan, 3 Temmuz 2023 tarihinde CHP yönetimine karşı Değişim ve Adalet Yürüyüşü’nü başlatanlar arasında yer aldı. 26 Temmuz 2023 tarihinde CHP’den tekrar ihraç edilen Özcan, 38. CHP Kurultayı’nın ardından değişen parti yüksek disiplin kurulunun affetmesiyle bir kez daha partisine döndü.

Bakmadan Geçme