'Tanıtım ve kaynakların verimi için gayret gerek'

Kuveyt, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden konukları Afyonkarahisar'ın termali ile buluşturduklarını belirten Özgül Termal sahibi Ali Özgül, 'Gazlıgöl bölgemiz başta olmak üzere tanıtım ve termal kaynakların daha verimli kullanılması açısından daha çok gayret göstermeliyiz' dedi   Afyon Özgül Termal & Spa Sahibi Ali Özgül ile İşletme Müdürü Hakan Siyah, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla Özgül Termal Tesisleri'ndebiraraya [&hellip]

Kuveyt, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden konukları Afyonkarahisar’ın termali ile buluşturduklarını belirten Özgül Termal sahibi Ali Özgül, “Gazlıgöl bölgemiz başta olmak üzere tanıtım ve termal kaynakların daha verimli kullanılması açısından daha çok gayret göstermeliyiz” dedi

Afyon Özgül Termal & Spa Sahibi Ali Özgül ile İşletme Müdürü Hakan Siyah, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla Özgül Termal Tesisleri’ndebiraraya geldiler. İş insanı Ali Özgül, aile şirketi ve işletmesi Özgül Termal hakkında bilgiler verdi.
“ZAFER HAVAALANI
İLE BİRLİKTE DIŞ
ÜLKELEREE AÇILIYORUZ”
Özgül Termal’inEskişehir kökenli bir aile şirketi olduğunu belirten iş insanı Ali Özgül,Özgül, “Biz Özgül Termal olarak 2008 yılında Yaylabağı beldesinde faaliyetimize başladık. Eskişehir firmasıyız. 2008 yılında devre satışlarıyla başladığımız tesisle şu ana kadar 600 oda, 28 villa olarak tesisimiz işletme halindedir. Bölgede en büyük tesis Özgül Termal’dir. Yılsonunda tamamlayacağımız 42 villa ile birlikte ileriye dönük daha iyi, daha verimli bir şekilde tesisimizi işletmekteyiz. Zafer Havaalanı ile birlikte dış ülkelere açılıp Belçika, Almanya ve Hollanda’dan yabancı misafirlerimiz gelmektedir. Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz.” diye konuştu.
“GEÇEN YIL 12 BİN KONUK AĞIRLADIK. 50 VİLLA YILSONUNA KADAR HİZMETE ALINACAK”
Özgül Termal & Spa İşletme Müdürü Hakan Siyah, il dışından yıllık yaklaşık 12 bin misafiri ağırladıklarını açıkladı. Siyah, “2021 yılı itibariyle yıllık il dışından yaklaşık 12 bin misafirimizi tesisimizde ağırladık. Şimdiye kadar da yaklaşık olarak 4 bin misafirimize hizmet verdik. Yeni yatırımlarımız devam ediyor. Özgül Termal 604 daire, 28 villa ile şu anda hizmet vermektedir. Aynı zamanda Kasım ayında 28 tane daha delux villamız faaliyete geçecek. Toplam 50 adet villamız hizmet verecektir.” şeklinde konuştu.
“PİYASADA EN UYGUN FİYATI
ÖZGÜL TERMAL VERİYOR”
Hizmet fiyatları hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Hakan Siyah, “Özgül Termal & Spa olarak fiyat politikamız özellikle piyasada en uygun fiyatı verenlerdeniz. Şu anda kişi başı yarım pansiyon olarak hizmet veriyoruz. Oda, kahvaltı, akşam yemeği kişi başı 650 TL’dir. Misafirlerimiz tesisimizde konaklamak istediklerinde oda tutabilirler. Yemek servisinden yararlanabildikleri gibi tüm odalarımızda termal su hizmeti verilmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“TERMAL SU VERİMLİ KULLANILIP ŞEHİR DAHA İYİ TANITILACAK”
İşletme Sahibi Ali Özgül, tesiste konaklayan misafirlere İhsaniye ilçesinin Ayazini köyüne,Frigya’yı tanıtmak için bölgenin diğer alanlarına turlar düzenlediklerini söyledi. Özgül, “Balon uçuşları için Emre Gölü’ne misafirlerimiz gidiyorlar. Gazlıgöl beldesi için Sayın Vekillerimizle olan görüşmelerimizde havzanın daha iyileştirilmesi için termal suyun daha verimli kullanılması için bunların tespitleri yapılmıştır. İvedilikle bu yaz döneminde işlemler tamamlanacaktır. Çevre düzenlemeleri de tamamlanıp Gazlıgöl’ü ve Afyonkarahisar’ı daha iyi şekilde tanıtıma geçilecektir. Tanıtım konusunda biraz daha fazla gayrete ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.
“GURBETÇİLERDEN
YAZ SEZONU YOĞUN TALEP VAR”
Ali Özgül, gurbetçilerden yaz döneminde yoğun talep aldıklarını dile getirdi. Gurbetçileri her zaman misafir ettiklerini kaydeden Özgül, “Gurbetçilerimiz daha çok Almanya, Belçika ülkelerinden Zafer Havaalanını kullananlar tesisimizi tercih ediyorlar. Şu anda Kuveyt’ten misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kuşadası’ndan Afyonkarahisar’a gelerek tesimizi tercih ettiler. Kuşadası’nda bulunan 5 bin kişiyi tesisimize davet ettik. Dernekleriyle birlikte bizim tesisimize gelecekler. Kuveyt’in yanı sıra diğer Arap misafirlerimizi de özenle ağırlıyoruz. Acentalar vasıtasıyla dış irtibatlarımız devam etmektedir.” dedi.
“ÖZGÜL TERMAL
SÖZLERİNİ YERİNE GETİRDİ”
Genel anlamda Gazlıgöl bölgesindeki termal devre mülklerle ilgili durum hakkında görüş bildiren Özgül şöyle konuştu: “İlk başlarda yapılan hatalar diyelim bazı sorunlar oluşturmuş. Termal işletmeciliğin daha verimli yapılabilmesi için öncelikle verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyordu. Çok şükür Özgül Termal & Spa bunu yerine getirdi. Misafirlerimize ve yer sahiplerine yerlerini teslim ettik. Bölgede vuku bulan bazı olumsuzlukların düzeltilmesi noktasında insanlar bir çaba içerisine girdiler. Bir emek sarf ediyorlar. Biz Özgül Termal & Spa olarak biz bunu kendi açımızdan sağladığımıza inanıyoruz. Havzada işletmelerin devamlılığı ve sürekliliği çok önemlidir. Nasıl Uzun Çarşı’da sucukçular, lokumcular sağlı, sollu varlarsa Gazlıgöl beldesinde de sağlı sollu tesisler olmalı ve işletilmelidir. Bu işletmeler güzel tesisler olarak hizmet verirlerse insanlarımızın itibarları da her şekilde düzelecektir. Burada sanıyorum 3 devre mülk var, şu anda işler halde değiller.”
“SAYIN VALİMİZE
HAVZAYA KATABİLECEKLERİMİZİ İZAH EDECEĞİZ”
Geçtiğimiz Kasım ayında tesisin başına geçtiğini belirten Ali Özgül sözlerini şöyle tamamladı: “Ben geçtiğimiz Kasım ayında tesisin başına geçtim. 2008 yılından beri yani inşaat zamanından beri buradayım. Bilfiil inşaatları kendim takip ettim. Avrupa’ya gittik borular getirdik ve termal tesisleri gördük. Daha farklı bir konsept olması için çabaladık. Tabii bizler işletmeciler olarak idari yönden de vekillerimizin olsun Belediye Başkanlarımızın olsun siyasilerin desteklerini veya bölgeye bakışlarını farklılaştırmaya çalıştık. Şu anda iletişimimiz iyi durumdadır. Daha iyi olabilmesi için havzaya ne katabilirizin çalışmasını yapıyoruz. Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan talepte bulunduk. Durumu kendilerine izah edeceğiz.”
MÜŞTERİLER: “ÖNYARGI İLE
GELDİK AMA MEMNUN KALDIK”
Otel müşterilerinden Bursalı Cemal Altın isimli vatandaş ise tesadüfen karşılaştığı basın mensuplarına Özgül Termal’deki hizmet kalitesinden bahsetti. Damak zevkinden, termal hizmete kadar tüm hizmetlerden memnun kaldığını belirten Cemal Altın, “Afyonkarahisar’a önyargılarla gelmiştim ama yanıldığımı anladım” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme