Tanıtım ve gelişim için 11 T

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentin tanıtımı ve gelişiminin sağlanması için İl Daire Müdürleri ve Valilik personeli ile projeler üretiyor. Vali Güner, şehrin potansiyellerinin harekete geçirilmesi için 'T' harfiyle başlayan 11 tema belirleyerek projeleri bu yönde ilerletiyor. Bu temaların yer aldığı Vizyon Rehber hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 'Hazırlamış olduğumuz Vizyon Rehberiyle [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentin tanıtımı ve gelişiminin sağlanması için İl Daire Müdürleri ve Valilik personeli ile projeler üretiyor. Vali Güner, şehrin potansiyellerinin harekete geçirilmesi için “T” harfiyle başlayan 11 tema belirleyerek projeleri bu yönde ilerletiyor. Bu temaların yer aldığı Vizyon Rehber hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Hazırlamış olduğumuz Vizyon Rehberiyle sahip olduğumuz potansiyeller ve bunlara nasıl odaklanılacağını burada görüyoruz. Burada odaklanması gereken 11 tane temel tespit edilmiş durumda. Yaptığımız çalışmada kentimizin Vizyon Rehberini 11 Tema üzerine kurguladık. Bu temalar; Termal, Tarih, Taş, Taarruz, Tat, Tedavi, Tin, Tüf, Toprak, Tabiat ve Teknoloji olarak belirlenmiştir. Bu temaların işbirliğini esas alan toplam 10 adet vizyon projesi ürettik” dedi.
ALİ ÇETİNKAYA
GARI-UZUN ÇARŞI GEZİSİ
10 temel projeyi tek tek anlatan Vali Güner, “Farklılıkları Ön Plana Çıkartacak Değerleri Yeniden Keşfetmek Projesi sayesinde özellikle Afyonkarahisar Kalesi’ni erişebilir kılarak kamusal alan oluşturulması ve kentimize gelen ziyaretçiler için bir çekim merkezi haline gelmesi hedeflenmektedir. Anadolu’da Cumhuriyet döneminin modern bir istasyon binası olarak kullanım özelliğine sahip olan Ali Çetinkaya İstasyonu’ndan başlayacak ziyaretin Uzun Çarşı güzergahından diğer kültürel değerlerimizin de gezileceği bir güzergahı hayata geçirmektir. Bu anlamda Çavuşbaş ve Mecidiye dediğimiz alanlarda bir proje yaptık. Bu projelerin alt projeleri var. Bunlar kale etekleri düzenleme ve sokak sağlıklaştırılması projeleridir” dedi.
BİR SAAT DAHA AFYON’DA KALIN
Afyonkarahisar’dan gelip geçenlerin şehirde mola vermesi, molanın yanı sıra şehri tanımalarının da öneminin altını çizen Vali Güner, “Kenti Yaşayarak Tanıma Fırsatı ve Afyon’da Mola İhtiyacı Projesi hazırladık. Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar ülkemizde 7 ili çevreleyen bir stratejik konuma sahiptir. Bu geçiş koridoru özelliğini projeyle aynı zamanda yolcularımız için de bir durak noktası haline getirerek bunu ‘+1 Saat daha Afyon’da Molaya İhtiyacın Var’ sloganıyla hayata geçirmektir. Afyonkarahisar’ı nasıl mola alanı yapabiliriz, bu kapsamda neler yapılabilir bunun için çalışmalar başlattık” diye konuştu.
ŞEHRİN BİRÇOK ZENGİNLİĞİ VAR
Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel birçok zenginliğe sahip olduğunu hatırlatan Vali Güner, “Kültürel Ortamda Nesiller Arası Kucaklaşma Projesi kapsamında ticaret yollarının kesişim coğrafyasındaki kentimizin buradan gelen ve geçen medeniyetlerin hem tarihi ve kültürel mirasının yaşatılması, hem de geçmiş kültürlerden bugüne taşınan geleneksel el sanatlarında usta ve çırakların yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Frigya var, Kurtuluş Zaferi var, Bakırcılık kültürü var, bu kültürleri ayakta tutmayı hedefliyoruz. Burada herkes katkı sağlıyor. İş adamlarımız kendi ilgi alanlarında çalışmaları sürdürmektedir. Bizler bu çalışmaların hepsini daha etkin bir hale getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
TİCARET VE ÇEVRE
 İHMAL EDİLMİYOR
Ticaret, çevre ve turizm alanlarında Afyonkarahisar’daki potansiyelin harekete geçmesini istediğini belirten Vali Güner, şöyle devam etti:
“Savaşın İzlerini Takip Ederek, Barış Mesajı Vermek Projesi hazırladık. Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan kentimizin tarihini canlı tutarak hem zaferlerle dolu tarihimizin bilinir kılınması ve nesillere aktarılması, hem de Milli Mücadele’nin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’ü hoşgörü yılı ilan edilmesi amaçlanmıştır. Bir anlamda savaşın izlerini takip ederek barış mesajı verilmesi düşünülmektedir. Tüketen Bölge İçin Üreten Yöre Projesi hazırladık. Projedeki amacımız ilçelerimizde yoğun olarak yetiştirilen ürünlerimizin pazarlanması ve tanıtılması konusunda oluşturacağımız Ortak Pazar ile kırsal ve kentsel kalkınmayı gerçekleştirmektir. Burada yöresel ve organik ürünlerin misafirlerimize sunulması ve pazarlanmasını sağlayacağız. Suyun Değerini Dört Tema İle Geleceğe Taşımak projesi hazırladık. Bu projede hedefimiz jeotermal suyumuzun kullanım çeşitliliğini artırarak sadece tedavi amaçlı değil, spor, toplantı, tarım, enerji alanlarında da kullanımını yaygınlaştırmaktır. Yani termal suyu kapasitemizi hamam kültüründen çıkarıp daha gelir getirici bir hale getirerek pazarlamak istiyoruz. 12 Ay Çeşitlenen Turizm ile Deneyim Ekonomisi Projesi’nde ‘+1 Saat daha Afyon’da Molaya İhtiyacın Var’ sloganımızı bu projede +1 Saat değil, ziyaretçilerimizin kentimizi gezmesi ve bir çok aktivitelerden faydalanması için ‘+1 gün Daha’ sloganıyla kentimizdeki doğa ve diğer turizm aktivitelerimizden faydalanmalarını sağlayarak 12 aya yayma faaliyetlerini içermektedir. Su kayağı, motokros yarışları, kap turizmi, Akdağ Tabiat Parkının gezdirilmesi amaçlanarak şehrimize gelen konuklarımızın konaklama günlerini artırmayı hedefliyoruz.” >> Murat ARISOY’un haberi

İSCEHİSAR, “UZMAN” İLÇE OLACAK
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “İşbirliği İle Kümelenmenin Katma Değeri”, “Mermeri Sanat ve Teknoloji İle Buluşturarak Katma Değerini Artırma Projesi” başlıklarıyla hazırladıkları projeler kapsamında İscehisar’a 7 milyon liralık yatırımın yapılacağını, İscehisar ilçesinin mermer konusunda uzmanlaşmış bölge haline getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Vali Güner, “Sektörel İşbirliği ile Yeni Ekonomiler Oluşturma Projesi ile de girişimcilerimizin araştırma-geliştirme ve devamında üretip-geliştirme ve patent ile ilgili çalışmaların yapılması konusunda bir rehber konumda olmasını sağlamak istiyoruz. Böylelikle kentimizin ekonomisinde ürün çeşitliliği ile birlikte katma değer artışı da gerçekleşecektir” dedi.

Bakmadan Geçme