'Tanıtım Vakfı' Vali Tutulmaz'ın gündeminde

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın başkanlığında Ekonomik Yatırım Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Adem Uslu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ile çok sayıda işadamı [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Ekonomik Yatırım Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Adem Uslu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ile çok sayıda işadamı katıldı.
TANITIMDA BİRLİKTELİĞE İHTİYAÇ VAR
Toplantıda işadamlarına ve Afyonkarahisar halkına seslenen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, zaman zaman gündeme gelen “Tanıtım Vakfı” hakkındaki görüşlerini açıkladı. Afyonkarahisar’ın önemli bir potansiyeli olduğunu, ancak bu potansiyeli yeterince tanıtamadığını kaydeden Tutulmaz, şöyle konuştu:
“Potansiyeli dinamik hale el ele vererek iyi değerlendirerek tanıtımını iyi yaparak, üniversitenin imkânlarından faydalanarak üretimi daha artırabiliriz. Dünyada afyonda üretilmiş bir ürünün tercih edilebilir hale gelmesini sağlayabiliriz. Potansiyelimizin dışarıda çok fazla tanınmadığı kanaatindeyim. Bizim iş alemi olarak sivil toplum kuruluşları olarak daha kurumsal ve devam edebilir tanıtım örgütlenmesi içerisinde olmamız gerekebilir. Bu turizm alanında olabilir, genel ürünler alanında olabilir. Bu tartışılabilir. Şekli tartışılabilir. Bu dernek mi olur, vakıf mı olur, şirket mi olur. Bunu zaman içerisinde tartışabiliriz. Bizim tanıtım konusunda bir birlikteliğe ve ortak politikaya ihtiyacımız var. Tek tek birimler bir yere kadar tanıtımını yapar, ondan sonrası geri kalır. Kendi tanıtımını yapacak şirket sayısı az olabilir, buna zamanı olmayabilir. Bizim genel bir tanıtıma ihtiyacımız var. Bunu sağlamamız lazım.”


SİNERJİ OLUŞTURMAK MÜMKÜN
Afyonkarahisar’ın birçok özelliğe sahip kentler arasında olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz, “Mermerde Türkiye’nin başkenti konumundayız, lezzet alanında çok önemli ürünlerimiz var. Bunların hem sayılarını arttırmamız, hem de mevcut marka değerlerinin üzerine çıkmamız gerekiyor. Tarih ve kültür zaten iç içe geçmiş durumda, zaferin kazanıldığı bu toprakların yeterince değerlendirilmesi bizim için önemli bir kazanımdır, Frig Vadisi gibi tarihi bir değere sahibiz. Bunun yanında şehrimizde tarihi konaklarımız, camilerimiz, kalemiz bunların hepsi değerlendirildiğinde önemli turizm potansiyeli olan alanlardır. Termalde 24 bin yatak kapasitesine sahip olmak çok önemli bir durum ama biz bunun hem sayısını hem de niteliğini arttırabiliriz. Daha fazla kişiyi, kurumu ilimize çekerek, motoru konumunda olan turizmi daha da geliştirebiliriz. Birliktelik ve ortak bir politikaya, genel bir tanıtıma ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için herhangi bir engelimiz yok, bir sinerjimeydana getirebiliriz” ded  i .

  
ESKİŞEHİR’DEN İYİ DURUMDASINIZ
Şehirdeki her unsurun gelişime ve kalkınmaya katkı sağlayabileceğini kaydeden Tutulmaz, “Günü birlik gidip gelinebilecek en az 30 tane il var yakınımızda. Turizm, ticaret gibi potansiyellerimizin verimli kullanılması durumunda büyük kazançlar sağlayabileceğiz. Çok fazla sayıda girişimcilik var. Bu iyi bir durum. Çok dinamik bir yapı var. Bunu biraz daha bizlerin üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Üretimde, kültürde, turizmde potansiyel olarak Eskişehir’den bile daha iyi durumdasınız. Bunu hep beraber el ele verirsek işi kuralına göre oynarsak, kesinlikle buranın kalkınmasında büyük bir başarı elde ederiz. Başta ben olmak üzere tüm kamu kurumlarının işadamlarımızın yanında olduğunu belirtmek isterim, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

İSTANBUL’DAKİ FUAR, İYİ BİR FIRSAT

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur, Eylül ayında “Afyonkarahisar İstanbul’a Geliyor” başlığıyla düzenlenecek fuarın, şehir için iyi bir tanıtım fırsatı olduğunu kaydetti. Yağmur, “Afyonkarahisar’ı tanıtırken, tarihini, kültürünü, yemeklerini, ürünlerini, tarihsel gelişimini anlatmalıyız ki, biz nereden neyi sattığımızı bir şekilde insanlara sunabilelim. Türkiye’de 2023 hedefleri doğrultusunda ciddi oranda ticari olarak koridorlar savaşında. Türkiye müthiş bir şekilde enerji ile ticaret koridorlarının savaşı içinde. İstanbul Türkiye için çok önemli, Afyonkarahisar içinde çok önemli. Neden önemli. İstanbul’da yaşayan binlerce Afyonkarahisarlı var. Bu Afyonkarahisarlılar, orada kentimizin potansiyellerini tüm dünyaya tanıtmak için ellerinden gelen gayreti gösterip, aynı zamanda ülkemizin 2023 hedefindeki Afyonkarahisar’ın payının arttırılmasına yardımcı oluyorlar. Bu noktada biz Afyonkarahisar’daki Afyonlular olarak onlara en iyi şekilde yardımcı olmalı ve birliktelik içinde kentimizi tanıtmalıyız. Bu etkinlikler kentimiz için çok önemli bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“YEŞİL ŞEHİR”E DOĞRU ADIM ADIM

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ekonomik Yatırım Toplantısı’nda ATSO ve Afyonkarahisar hakkında sunum yaptı. Serteser, şöyle konuştu:
“Yeşil bina sertifikası için başvurduk. Allah izin verirse Afyonkarahisar’da bu sertifikaya sahip ilk bina olacağız. Sertifikayla ilgili olarak Üniversite Rektörümüz ve Belediye Başkanımız, Bakanımız ve ilgili kişilerle görüştürdük. Yeşil şehir olabilmek için ilin içindeki bazı binaların yeşil bina sertifikası alması gerekiyor. İnşallah bu konuda ilk adımı biz atmış olduk ve ardının geleceğini öngörüyoruz. ATSO’nun mevcut binasının açılışı 10 Mayıs 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Aynı gün ilimizdeki tüccar ve sanayicilerle Sayın Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. 2016 yılında inşasına başlanan ATSO İş Merkezi ise, kentsel dönüşüm programı kapsamında 8 aylık bir sürede yapımı tamamlanarak 19 adet ofis ve dükkanın 13 tanesi kiralandı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın elektrik ihtiyacını gidermek amacıyla güneş enerjisiyle elektrik üretimini Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştiriyoruz.”
BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATILDI
ATSO olarak birçok çalışmaya imza attıklarını hatırlatan Serteser, “Elektrik ihtiyacımızı karşılamamızın yanında bir miktarda şebekeye elektrik satışı yapıyoruz. Başka KOBİ, dış ticaret, gıda, tarım ve hayvancılık, bilişim, hibe ile destekler, mesleki eğitim, AR-GE, kurumsallaşma olmak üzere toplantı salonlarımızda odamız tarafından her yıl eğitimler ve seminerler gerçekleştirilmektedir. Doğaltaş Güç birliği projemizin çalışmaları devam etmektedir. URGE projemiz ile ilimizin ihracatını arttırarak Afyonkarahisar’ın ekonomisine ivme kazandırmak hedefindeyiz. Mayıs ayında Dubai’de gerçekleştirilen fuara ilimizden 6 firma katılım göstermiştir. Temmuz ayında ABD’nin New York ve Chicago kentlerinde ikili iş görüşmeleri yapılmıştır. Son 8 yılda ulusal ve uluslararası çok sayıda proje yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz” dedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur, Eylül ayında “Afyonkarahisar İstanbul’a Geliyor” başlığıyla düzenlenecek fuarın, şehir için iyi bir tanıtım fırsatı olduğunu kaydetti. Yağmur, “Afyonkarahisar’ı tanıtırken, tarihini, kültürünü, yemeklerini, ürünlerini, tarihsel gelişimini anlatmalıyız ki, biz nereden neyi sattığımızı bir şekilde insanlara sunabilelim. Türkiye’de 2023 hedefleri doğrultusunda ciddi oranda ticari olarak koridorlar savaşında. Türkiye müthiş bir şekilde enerji ile ticaret koridorlarının savaşı içinde. İstanbul Türkiye için çok önemli, Afyonkarahisar içinde çok önemli. Neden önemli. İstanbul’da yaşayan binlerce Afyonkarahisarlı var. Bu Afyonkarahisarlılar, orada kentimizin potansiyellerini tüm dünyaya tanıtmak için ellerinden gelen gayreti gösterip, aynı zamanda ülkemizin 2023 hedefindeki Afyonkarahisar’ın payının arttırılmasına yardımcı oluyorlar. Bu noktada biz Afyonkarahisar’daki Afyonlular olarak onlara en iyi şekilde yardımcı olmalı ve birliktelik içinde kentimizi tanıtmalıyız. Bu etkinlikler kentimiz için çok önemli bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme