• Haberler
  • Genel
  • Tanıtım kitapçığında yanlışlar zinciri – Kocatepe Gazetesi

Tanıtım kitapçığında yanlışlar zinciri – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da yüzlerce gence iş vererek taktir toplayan Tempo Çağrı Merkezi’nin Afyonkarahisar’ın tanıtımı amacıyla hazırladığı kitapçıktaki yanlışlıklar tepki topladı Afyonkarahisar OSB’de hizmet veren ve bir çok Afyonkarahisarlı’ya iş sağlayan Tempo Çağrı Merkezi tarafından 'En çok merak edilen 20 soru ile bir solukta Afyon' isimli bir kitapçık yayımlandı. 'Bu çalışma Afyonkarahisar’ın yüzlerce genci ile Türkiye’nin dört bir [&hellip]

Tanıtım kitapçığında yanlışlar zinciri

Afyonkarahisar’da yüzlerce gence iş vererek taktir toplayan Tempo Çağrı Merkezi’nin Afyonkarahisar’ın tanıtımı amacıyla hazırladığı kitapçıktaki yanlışlıklar tepki topladı

Afyonkarahisar OSB’de hizmet veren ve bir çok Afyonkarahisarlı’ya iş sağlayan Tempo Çağrı Merkezi tarafından “En çok merak edilen 20 soru ile bir solukta Afyon” isimli bir kitapçık yayımlandı. “Bu çalışma Afyonkarahisar’ın yüzlerce genci ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen çağrılara yanıt veren Tempo Çağrı Merkezi’nin gizli cennet şehrimize armağanıdır” ithafıyla yayımlanan kitapçıkta Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına kabul edilemez eksiklikler ve yanlışlıklar yapıldı. Kaynakçasında Valilik, Belediye ve Kültür Turizm Müdürlüğü verilerinden yararlanıldığı belirtilen kitapçıktaki bu yanlışlıklar tepki çekti.
Kitapçığın yayınlanmasındaki iyi niyete teşekkür eden duyarlı vatandaşlar, “Ancak bu hatalar kabul edilemez ve Afyon’u yanlış tanıtır. Kaş yapalım derken, göz çıkarılmamalı” diyerek duruma tepki gösterdiler.
Eksiklikler ve hatalarla ilgili bazı örnekler veren vatandaşlar şu konulara dikkat çekerek uyarıda bulundular: “İlimizin yetiştirdiği ünlüler arasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer anılmıyor. Yeşil Depir köyü diye bir mesire yerinden bahsediliyor. Kale Muhafızı Bedrettin Gevhertaş’tan “Gühertaş” olarak söz ediliyor. Zafer Müzesi’nden Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak bahsediliyor. Türk islam Eserleri Müzesi kapanalı yıllar oluyor ama bu müzeden varmış gibi gösteriliyor. Artık bir Belediye haline gelen Gazlıgöl’den Hamam Köyü olarak bahsediliyor. Ömer Kaplıcası’nın ismi Ömerli’ye dönüştürülüyor. Ciğerci İsmail’in Şekerci Salih Efendi’nin torunlarının mirasına sahip çıktığı anlatılıyor. İyi niyetle başlayan çalışma maalesef bir yanlışlar zincirine dönüşmüş. Bu hatadan geç olmadan dönülmeli.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme