Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

TANITIM BÜROSU- GASTRONOMİ-DEPREM

Twetter’da 2018 yılından beri “@visit_ afyon” ismi “Buluşma noktamız Afyon” sloganı ile paylaşım yapılıyor. Afyonkarahisar Valiliği’ne bağlı Tanıtım Bürosu tarafından başlatılan uygulama takdire şayan. İlimizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtımı başarılı bir şekilde yapılıyor. Twetter hesabından günlük duyuruların yanısıra mobil telefonlar için geliştirilmiş “Visit Afyon” uygulamasını mutlaka telefonunuza indirin. Sitede ilimizin yöresel yemeklerini nerede yiyebileceğinizden, kaliteli lokumu, sucuğu, kaymaklı kadayıfı nerelerde bulacağınızı bulabilirisiniz. Yoldan geçenlere mola alternatifleri, kafeler, restoranlar, tarihi turistik mekanlar, ilimizdeki müzelere kadar bir çok bilgiyi kısa sürede önünüze koyuyor. Şehirde yaşayanlar ilimizdeki tiyatro, konser ve söyleşileri takip edebilir. Hesabın takip eden sayısı günden güne artmakla birlikte henüz istenilen seviyede değil. Tanıtım için Afyonkarahisar Valiliğinin önderliğinde başlatılan bu girişime tüm hemşerilerimizin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi adıma bu hesaptan yapılan tüm paylaşımları retweet ediyorum. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyorum.
***
Afyonkarahisar, Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil oldu. Bu güzel gelişmede emeği olan herkesi kutluyorum. İlimizin tanıtımı ve ticari gelişimi açısında olumlu bir gelişme. 2019 Ekim ayından bu yana Gastronomi Şehri Afyon temalı toplantıları, açıklamaları ve yapılan etkinlikleri mutlulukla takip ediyoruz. Ancak Gastronomi konusunda verilen çabanın en küçük bir kırıntısını deprem konusunda görmüyoruz. Bir kez daha tekrar etmekte fayda var. İlimiz 2 derece deprem kuşağı içinde yer alıyor. Daha önce yaşadığımız Depremler sonrası yüzlerce vatandaşımızı kaybettik, evlerimiz yıkıldı. Deprem sonrası ciddi anlamda göç veren Dinar, Sultandağı henüz yeni teni toparlanmaya başladı. Durum vahim. Deprem gerçeği ihmal edilecek , kişilerin tercihine bırakılacak bir konu değil. Tıpkı Afyonumuzun tanıtımı için kurulan “Tanıtım Bürosu” gibi “Deprem Bürosu” kurulamaz mı? Gastronomi toplantılarının yanısıra arada bir de Deprem toplantıları yapılaz mı? Bu sayede kamu, belediyeler ve özel sektörün koordineli çalışması ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanamaz mı?
Bu konu da en az Gastronomi kadar önemli değil mi?
***
Kralın biri Sarayında otururken, pencereden sesler gelmiş.
”Güzel elmalarım vaaaaaar!”
Bakmış, yaşlı birisi, at arabasında elma satıyor. Etrafında müşteriler. Kralın canı çekmiş ve baş vezirini çağırmış;
– Al sana 5 altın, koş bana elma al.
Baş vezir, vezirlerden birisini çağırmış;
– Al sana 4 altın, koş elma al.
Vezir saray görevlilerinden birisini çağırmış;
– Al sana 3 altın, koş elma al.
Saray görevlisi muhafız komutanını çağırmış;
– Al sana 2 altın, koş elma al.
Komutan nöbetçiyi çağırmış;
Komutan nöbetçiyi çağırmış;
– Al sana 1 altın, koş elma al.
Nöbetçi çıkmış yaşlı ihtiyarı yakasından tutmuş ve “Hey sen, ne bağırıyorsun? Burası han mı, yoksa saray mı? Defol buradan. arabana da elmalara da el koyuyorum.”
Nöbetçi, muhafız komutanına dönmüş ve iyi dalavere çevirdim;
– İşte, 1 altına yarım araba elma.
Komutan saray görevlisine dönmüş;
– İşte, 2 altına bir çuval elma.
Saray görevlisi vezire dönmüş;
– İşte, 3 altına bir torba elma.
Vezir, baş vezire dönmüş;
– İşte, 4 altına yarım torba elma.
Baş vezir kralın huzuruna çıkmış;
– İşte, 5 altına beş elma aldım kralım Aynen emrettiğiniz gibi
Kral oturmuş ve şöyle bir düşünmüş ”Beş elma – Beş altın. Bir elma-bir altın ve halk elmalara hücum ediyor.. Demek ki vatandaşın durumu çok iyi.
Son Söz; “Kızım sana diyorum, gelinim sen anla”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti