Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tanır’ın makalesi yayımlandı

İl Kültür ve Turizm

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın, “Türkiye’nin Kültürel Kalkınması ve Gençler Açısından Kültür Politikaları” adlı makalesi Yeni Türkiye Dergisi’nde yayımlandı

Her yıl özel sayı yayımlayan Yeni Türkiye Dergisi’nin 2019 yılı özel sayısının konusu, “Kültür Politikaları” olarak belirlendi. Kültür politikalarının enine boyuna ayrıntılı olarak ele alındığı özel sayı iki ciltten oluştu.
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın “Türkiye’nin Kültürel Kalkınması ve Gençler Açısından Kültür Politikaları” adını verdiği makalesi, Yeni Türkiye Dergisi’nin özel sayısının birinci cildinde yayımlandı. Tanır, makalesinde ülkenin kalkınmasında, ekonomik ve sosyal kalkınmanın tek başına yeterli olmadığı, kültürel kalkınmanın da birlikte ele alınmasıyla ülkede kalkınmanın o zaman etkili olarak gerçekleşebileceğine vurgu yaptı.
Tanır, kaleme aldığı makalesinde, gençliğe yönelik kültür politikaları, eğitim politikaları, din politikaları ve gençlik politikaları üzerinde durarak, tüm politikaların birbirini tamamlayıp gençlere yönelik ortak politikaların hazırlanması gereğine işaret etti. Makalesi’nde kültür ve sanatın gençlerin kendi yeteneklerini ortaya çıkarmasında önemli olduğuna değinen Tanır, ayrıca gençlerin kendi kültürel değerlerini özümsemede kültür ve sanatı eğitim aracı olarak değerlendirebileceği üzerinde durdu.