Tanıdık isimlere yeni görevler – Kocatepe Gazetesi

İçişleri Bakanlığı'nın son tayin kararnamesi, Afyonkarahisarlılar'ın yakından tanıdığı isimlerin de görev yerlerini değiştirdi. Afyonkarahisar'da uzun yıllar Vali Yardımcılığı yaptıktan sonra bir dönem Afyonkarahisar valiliği'ne de vekalet eden Nevzat Sinan Amasya Vali Yardımcılığı'ndan Nevşehir Vali Yardımcılığı'na tayin oldu. Bolvadin'in eski Belediye Başkanı iken Kaymakamlık görevine başlayan Ahmet Naci Helvacı Erzurum-Yakutiye Kaymakamlığı'ndan Diyarbakır Vali Yardımcılığı'na atandı. AK [&hellip]

İçişleri Bakanlığı’nın son tayin kararnamesi, Afyonkarahisarlılar’ın yakından tanıdığı isimlerin de görev yerlerini değiştirdi. Afyonkarahisar’da uzun yıllar Vali Yardımcılığı yaptıktan sonra bir dönem Afyonkarahisar valiliği’ne de vekalet eden Nevzat Sinan Amasya Vali Yardımcılığı’ndan Nevşehir Vali Yardımcılığı’na tayin oldu. Bolvadin’in eski Belediye Başkanı iken Kaymakamlık görevine başlayan Ahmet Naci Helvacı Erzurum-Yakutiye Kaymakamlığı’ndan Diyarbakır Vali Yardımcılığı’na atandı. AK Parti’nin kuruluş yıllarında Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan hemşehrimiz Davut Düzgün, Pülümür Kaymakamı iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’ya kaymakam olarak atandı.
Son yayınlanan kararnamedeki bazı tayinler şu şekilde gerçekleşti: Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan Nevşehir Vali Yardımcılığı’na; Erzurum-Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı Diyarbakır Vali Yardımcılığı’na; Pülümür Kaymakamı Davut Düzgün Rize Güneysu Kaymakamlığı’na atandılar.
Dazkırı Kaymakamlığı’na Selim Kaymakamı Mehmet Keklik tayin oldu. Bolvadin Kaymakamlığı’na Van Vali Yardımcısı İbrahim Özkan atanırken, Bolvadin Kaymakamı Kenan Eskin Gümüşhane Vali Yardımcılığı’na atandı. Evciler Kaymakamı Fatih Sayar Ekinözü Kaymakamlığı’na tayin oldu. Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak da Elbeyli Kaymakamlığı’na atandı.
Afyonkarahisarlı iki ismin İçişleri bürokrasisindeki yükselişi hemşehrilerimizin takdirini kazandı.
Davut Düzgün kimdir?
15/02/1980 tarihinde Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini  Afyonkarahisar’da  tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Sırasıyla TBMM ve Milli Piyango Genel Müdürlüğünde görev yaptı. 2009 yılında Tokat Kaymakam Adayı  olarak mesleğe katıldı. Konya ili Hadim ilçesinde vekâlet stajını yapan Davut DÜZGÜN, 2010-2011 yılları arasında İngiltere-Portsmouth Üniversitesinde Kamu  yönetimi  üzerine master derecesi aldı, akabinde düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarılı olarak tamamladı. Peyzaj Mimarı Sevgi Hanım ile evli olan Davut DÜZGÜN 3 çocuk babasıdır.
Dr. Ahmet Naci HELVACI kimdir?
1965 yılında Bolvadin’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987’de mezun olduktan sonra, 1988-1991 yılları arasında Kahramanmaraş’ta Kaymakam adayı, 1991-1993 yılları arasında Günyüzü ilçesinde Kaymakamlık yaptı. 1989-1990 yıllarında İngiltere’de “Yerel Yönetimler” üzerine çalışmalarda bulundu. İngiltere’de Sheffield Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Yine İngiltere’de aynı üniversitede “Siyaset Doktoru” ünvanını aldı. Doktora yaparken 1997-1998 tarihlerinde İngiltere’de Sheffield Üniversitesinde Siyaset Bilimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak da çalıştı. Sonra sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi, MÜSİAD, Bolvadin Belediye Başkanlığı ve İTO’da görev yapan Dr. Ahmet N. HELVACI Ağustos 2015 itibariyle Kastamonu Pınarbaşı Kaymakamlığından Yakutiye Kaymakamlığına atanmıştır. Evli ve 3’ü kız,  2’si erkek olmak üzere 5 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme