• Haberler
  • Genel
  • Tan başkanlık için yarışacak – Kocatepe Gazetesi

Tan başkanlık için yarışacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) Genel Kurulu bugün yapılacak. Başkanlığa adaylığını açıklayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Tan, seçimin yeni hedefler, yeni heyecanlar ve yeni umutlarla birlikte camiaya hareketlilik getirdiğini söyledi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Tan, bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla SMMMO Başkanlığı için seçimde yarışacağını açıkladı. Bugün yapılacak oda seçimlerinin yeni hedefler, [&hellip]

Tan başkanlık için yarışacak

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) Genel Kurulu bugün yapılacak. Başkanlığa adaylığını açıklayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Tan, seçimin yeni hedefler, yeni heyecanlar ve yeni umutlarla birlikte camiaya hareketlilik getirdiğini söyledi

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Tan, bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla SMMMO Başkanlığı için seçimde yarışacağını açıkladı. Bugün yapılacak oda seçimlerinin yeni hedefler, yeni heyecanlar ve yeni umutlarla birlikte camiaya hareketlilik getirdiğini belirten Tan, Yönetim Kurulu üyelerini de basına tanıttı. “Yaklaşık 2000 yılından bu yana Yönetim Kurulu’nda ve başkanlık yarışında hiç aday olmayışı sayın başkanımızın 20 yıla yaklaşan başkanlık döneminde alevi sönmeye başlayan bir ateşin yeniden yakılması hepimizi canlandırdı ve hareketlendirdi” diye konuşan Tan, yalnızca yönetime adaylığını bile açıklayıp yola çıkmalarını 20 yıl sonra tüm meslektaşlarının yeniden hatırlanmasını, unutulan birlik ve beraberlik mesajlarının yeniden verilmeye başlanıldığını vurguladı.
“Seçim her kesimi ilgilendiriyor”
1989 yılında yayımlanarak yürürlüğe giren 3568 sayılı meslek yasasının 20 yıllık serüvende camianın ülke ekonomisinde ve iş hayatında olmazsa olmaz bir yapıya kavuştuğuna dikkat çeken Tan, “Seçimimiz her ne kadar 417 üyemiz ile sınırlı olsa da, tüm esnaf, sanayici, iş adamı, yatırımcımız, bununla beraber bir çok kamu kurum ve kuruluşumuzu çok yakından ilgilendirmektedir. Sonuç ne olursa olsun yeni seçim sistemi ile ilk defa yapılacak olan oda seçimleri bundan sonra demokrasinin daha etkin olduğu, ben bilirim, ben yaparım zihniyeti yerine daha çağdaş, katılımcı ve paylaşımcı bir yapıya kavuşarak meslektaşlarımız ve ülkemiz için daha iyi sonuçlar doğuracaktır” dedi.
“Yol haritamızı çizdik”
Seçim yarışına çıkmadan önce yol arkadaşlarını belirlediğini ve geniş katılımlı istişare toplantıları ile yol haritalarını oluşturduklarını anlatan Tan, “Adaylığımızı açıkladıktan sonra belirlediğimiz yol haritamızı ve eylem planlarımızı meslek gruplarımızla paylaştık. Yapacaklarımızı ve projelerimizi taahhüt altına aldık. Misyonumuzu meslek yasamızın 14. maddesinden, gücümüzü mesleğe değer veren, önemini bilen, idealist ve geleceğini bu meslek üzerine kurmuş değerli üyelerimizden alarak yola çıktık” diye konuştu.
“İnanarak yola çıktık”
Projelerini anlatan Tan, tahsilat ve haksız rekabet sorununun en acil çözülmesi gereken problemler arasında olduğunu söyledi. Tan, bu konuda üyelerden gelen ihbar ve şikayetleri en kısa sürede ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda değerlendireceklerini belirtti. Tan, bankalarla anlaşıp her bir muhasebe bürosuna özel POS makinesi ya da mail order sistemi kurulmasını sağlayacaklarını ifade etti.
“Eleman sıkıntısı çözülecek”
Projelerini bir bir sıralayan Tan, mesleki eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Muhasebe bürolarının eleman sıkıntısını çözeceklerini söyleyen Tan şunları söyledi, “Yardımcı eleman problemini hem muhasebe bürolarında çalışacak, hem şirketlerde ön muhasebe elemanı yetiştirecek özel kurslar açacağız. İş ve işçi bulma kurumu ile ortak meslek edindirme projeleri hazırlayacağız. Odamızdan temin etmiş olduğunuz personel iş başvuru dosyasında artık ‘ne iş olursa yaparım’ münacatlarını görmeyeceksiniz.”
“Birlikte yola çıktık”
“Birlikte yola çıktık” dediği Yönetim Kurulu Üyelerini basına tanıtan Tan, üyelerle fotoğraf çektirdi. Bugün yapılacak olan SMMMO Genel Kurulu’ndaki seçimlerde başkanlık için yarışacak olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Tan’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Mehmet Canbay, Basri Çetinkaya, Serhat Gümüş ve Zuhal Sayın. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme