Tamer Karadağlı Ne Mezunu?

Tamer Karadağlı hangi okuldan mezun, birçok kullanıcı internette araştırıyor.

24 Mayıs 1967 yılında Ankara’da doğan seslendirme ve tiyatro sanatçısı olan Tamer Karadağlı’nın ailesi Azeri kökenlidir. Henüz daha çocukken Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden Karadağlı ailesi hayatına bir süre orada devam etti. Karadağlı, ilkokula Amerika’da başladı.

Tamer Karadağlı Ne Mezunu?

Ailesiyle birlikte Türkiye’ye geri dönen Tamer Karadağlı, eğitimine Ankara’da TED Koleji’nde devam etti. Kolejde eğitimine devam ederken “Kral ve Ben” adlı tiyatroda rol aldı. Bu rolden sonra oyuncu olmaya karar veren Karadağlı, eğitimini oyunculuk üzerine odakladı.

Tamer Karadağlı Ne Mezunu?

Liseye başladığı sene tekrar ABD’ye gittikten sonra 18 yaşında Türkiye’ye geri döndü ve Çankaya Lisesi’nde öğrenimine başladı. Lise mezuniyetinden sonra bir dönem İngilizce Öğretmenliği de yapan Karadağlı, sinema alanına giriş yapmak için konservatuvara başladı. Sahne eğitimlerinden sonra Shakespeare’in Kuru Gürültü oyununa hazırlanıp Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne tiyatro bölümü için başvurdu. Yüksek öğrenimini de bitirdikten sonra oyunculuk hayatına başlayan Karadağlı, aynı zamanda öğrencilik hayatında birçok seslendirme rolleri de yaptı.

Bakmadan Geçme