Tam donanımlı amfilerle ders görecekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tam donanımlı amfi dersliklerinde ders görecek Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini binada verilmeye başlanan ilk derslerinde bizzat ziyaret eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amfi Derslik ve Laboratuvar Binasının planlandığı tarihten yaklaşık 7,5 ay önce hizmete girdiğine dikkat çekerek, binanın Ali Çetinkaya Yerleşkesi içinde yer alan [&hellip]

Tam donanımlı amfilerle ders görecekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tam donanımlı amfi dersliklerinde ders görecek

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini binada verilmeye başlanan ilk derslerinde bizzat ziyaret eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amfi Derslik ve Laboratuvar Binasının planlandığı tarihten yaklaşık 7,5 ay önce hizmete girdiğine dikkat çekerek, binanın Ali Çetinkaya Yerleşkesi içinde yer alan Tıp Fakültesi Morfoloji Binasına entegre inşa edildiği belirtti.
6 BİN 527 METREKARELİK ALAN
Toplam 6 bin 527 metrekare kapalı alana sahip olan Amfi Derslik ve Laboratuvar Binası’nda 2 adet 351 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 2’si 256 kişi, 1’i 252 kişi kapa-siteli olmak üzere 3 adet amfi dersliğin yanısıra anatomi diseksiyon salonu, diseksiyon laboratuvarı, model salonu, mesleki beceri laboratuvarı ile 526 dolap kapasiteli öğrenci dolapları odası, öğretim üyesi odaları, idari ofislerle birlikte 56 kişi kapasiteli kafeterya ve yemek salonu bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik çok daha ferah ve modern bir akademik ortam hazırlama gayretlerinin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.
SAĞLIK TEK ÇATI ALTINDA
Rektör Solak ayrıca Tıp Fakültesi’nin 789 öğrencisi ile önümüzdeki dönemde öğrenci alacak Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri öğrencilerinin Temel Tıp Bilimleri eğitimlerinin bu tesiste tek çatı altında verileceğini söyledi. Kendilerine yapılan ziyaretten ve yeni amfi derslik ve laboratuvarlarından duydukları memnuniyeti ifade eden öğretim üyeleri ve öğrenciler de Rektör Solak nezdinde üniversite yönetimine teşekkürlerini ilettiler.
Üniversite Hastanesi Poliklinik Binasında da incelemelerde bulunan Rektör Solak’a her iki ziyaretinde de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, Rektör Danışmanı ve Birimler Koordinatörü Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan’ın yanı sıra Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan eşlik etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme