Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Talep olursa Askeri Havaalanı uçuşlara açılabilir”

Orman ve Su İşleri

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, havaalanı konusunda yaptığı değerlendirmede, yolcu talebi olması halinde askeri havaalanının sivil uçuşlara açılabileceğini ifade etti.

Lise öğrenciliği döneminde Afyonkarahisar’a uçak seferleri olduğunu aktaran Eroğlu, “O yıllarda ben bir defa uçakla Afyon’a geldiğimi hatırlıyorum. Yolcu olmayıp boş gitmesinden dolayı iptal edilmişti. Ulaştırma Bakanımız ile oturup konuyu konuştuk. Önce ben askeri havaalanın sivil uçuşlara açılmasını istedim. Hatta ben çok dayattım. Ama eski vesayet sisteminde o zaman Genelkurmay Başkanlığı şiddetle karşı çıktı. ‘Burası NATO’ya aittir. Çok kritik bir havaalanıdır.’ denilmişti. O zaman çok yüksekt bir bedel de talep edildi. Olmayacak bir para istemişlerdi. O zaman Ulaştırma Bakanımız üç ile eşit mesafede bir havaalanı yapımını gündeme getirdi. Gelecekte ileride talep olursa burayı da açarız diye düşündü. Açılabilir, ama şu anda yolcu talebi yok. Herkes istiyor ama kullanmıyor. Ben İstanbul’dan uçukla gelmek zorunda olduğumda neredeyse 2,5 saatim yolda geçiyordu. Zaman kaybı oluyor. Eğer bu olursa Zafer Havaalanının da en verimli bir şekilde kullanılması için A, B, C planlarımız hazır” Burcu AYDIN’ın Haberi.

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.