Talep her nöbete 6 saat ek ders ücreti

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, her nöbet görevi için 6 saat ek ders ücreti ödenmesi ve bu konuda acilen mevzuat değişikliği yapılmasını talep etti Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol dün PTT önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasında öğretmenlerin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders ücreti talebini içeren dilekçelerin [&hellip]

Talep her nöbete 6 saat ek ders ücreti

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, her nöbet görevi için 6 saat ek ders ücreti ödenmesi ve bu konuda acilen mevzuat değişikliği yapılmasını talep etti

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol dün PTT önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasında öğretmenlerin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders ücreti talebini içeren dilekçelerin Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi.
FER’İ GÖREVE ÜCRET ALINIR
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, sendika olarak toplu sözleşme teklifleri arasında yer alan öğretmenlerin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders ücreti talebini içeren dilekçelerin eğitim çalışanlarınca doldurulduğunu belirtti. Şenol; “Gerek uluslararası hukuk ve gerekse iç hukuk normlarına göre, öğretmenin nöbet tutma sorumluluğu asli görevi değildir. Öğretmenin asli görevi, eğitim ve öğretimdir. Nöbet ise, fer’i nitelik taşıyan bir görevdir. Öğretmenlerin, bu fer’i nitelikteki görev için ücret alması da en doğal haktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli yönetmeliklerinde belirtilen nöbet tutma görev ve sorumluluğu; emek ve hassasiyet gerektiren ve sorumluluğu bir hayli fazla olan bir görevdir.” dedi.
NEDEN ÜCRET ÖDENMİYOR?
Nöbet görevi sorumluluğunun çok fazla olduğunu, öğretmenin ceza-i müeyyidelerle de karşı karşıya kalırken, sorumluluğun artmasına karşılık, özlük haklarında bir artış olmadığını belirten Şenol; “Mevcut durumda emek hiçe sayılırken hak kavramına bütünüyle aykırı davranmaktır. Tüm bu unsurlar da öğretmenlerimizin çalışma şevkini düşürmektedir. Eğitim çalışanları olarak devlet büyüklerimize, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz. Öğretmenlere görev ve sorumluluk verirken, bunların karşılığında uluslararası sözleşmeler ve iç hukukumuz gereği neden ücret ödenmemektedir? Öğretmenlerin haftalık nöbet görevlerinden dolayı, her nöbet görevi için 6 saat ek ders ücreti ödenmesini istiyor ve bu konuda acilen mevzuat değişikliği yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme