Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Taksim’de olmuyorsa Anıtpark’ta neden olsun

Onur Bayram 5 Eylül 2014 Cuma 03:00:00
  Her 1 Mayıs’ta kavgalara neden olan, sendikaların ‘çıkacağız’ diye tutturduğu Taksim’i havuz ve ağaçlarla bambaşa bir görünüme kavuşturacak proje açıklandı. Projeyle ilgili haberi okurken Taksim’de miting ve gösteri yapılamayacağı ile ilgili haberleri görünce Taksim’de, orada gösteri ve miting yapılamıyorsa Anıtpark’ta niye yapılıyor diye düşünmeden edemedim.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önceki gün Taksim Meydanı’nın revize edilmiş projesiyle ilgili bir tanıtım toplantısı düzenledi. Konuyu bilmeyenler için özetlemek gerekirse İstanbul’un simgelerinden Taksim Meydanı, iki yıl önce yayalaştırma projesiyle bambaşka bir görünüme kavuştu. Aslına bakarsanız Gezi Parkı olaylarını başlatan ağaçların kesilmesi de bu yayalaştırma projesinin bir işlemiydi.
Kısa süre önce oradaydım, artık Taksim, gerçek bir meydana dönüşmüştü. Ancak herkesin eleştirdiği genel konu, meydanın her yerinin beton olması nedeniyle, gri bir görüntüsü olduğuydu. Başkan Topbaş’ın açıkladığı projeyle Taksim Meydanı’na süs havuzları ve parklar yapılacak, pek çok yeni ağaç dikilecek. Proje vasıtasıyla Taksim’le ilgili çıkmış haberlere de bir kez daha göz atma fırsatı buldum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayalaştırma projesi açıklandığında ve Gezi Parkı olaylarında Taksim’in siyasi bir yer olmadığına, İstanbul’un önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta sendikalar Taksim’e çıkmak istediğinde ise; Taksim’in bir miting meydanı olmadığını, İstanbul’da trafiği, turizmi ve yaşamı etkilemeyecek pek çok miting alanı bulunduğunu söylemiş.
Taksim gibi özel meydan ve alanların siyasi ve toplumsal olaylardan uzak tutulması gerekiyor. Anıtpark da bu özel meydanlardan biri olduğuna göre artık Afyonkarahisar’ın kurtuluşu etkinlikleri haricinde bu bölgeyi de her türlü etkinlik, gösteri ve mitingten arındırma vakti gelmedi mi? Eğer İstanbul’u bir megakent olarak değerlendirip, Afyonkarahisar’la kıyaslamamak gerektiğini düşünürseniz; Antalya’da güzel bir örnek olabilir. Antalya’nın simgesi Kalekapısı yakınlarındaki Cumhuriyet Meydanı’dır. Antalya’da da artık Cumhuriyet Meydanı da her türlü miting ve gösteriye kapalı. Tıpkı İstanbul’da yapılan Kazlıçeşme, Yenikapı ve Maltepe alanları gibi Antalya’da da Konyaaltı Meydanı ve Kepez Arena Spor Salonu’nun yanındaki alan mitingler için belirlenmiş. Afyonkarahisar’da da Fuar Alanı gibi miting ve etkinlikler için hem havalimanına yakın hem de otopark sorunu olmayan bir yer varken, niye Anıtpark’ta etkinlik yapıp şehri birbirine katalım ki?
En geç gelecek yıl haziran ayında genel seçimler yapılacak. Siyasi partilerin liderleri miting için Afyonkarahisar’a da gelecek. Antıpark’ta yapılan her miting ve etkinlik nedeniyle Valilik Kavşağı, Gazlıgöl Caddesi hatta zaman zaman Ordu Bulvarı ve Bankalar Caddesi trafiğe kapatılıyor. Buradaki esnaf o günü para kazanmadan geçiriyor. Şehrin trafiğinin alt üst olması da çabası. Her yıl içkili alanlarla, gösteri ve yürüyüş alanları yeniden belirleniyor. Erken karar verirsek bu yıl Afyonkarahisar’ı kurtarabiliriz. Valimiz Hakan Yusuf Güner öncülüğünde siyasi parti temsilcileri de anlaşırsa Afyonkarahisar’ı gerçek bir yükten kurtarırız. Örneğin yapılacak gösteri ve protestolar için Ali Çetinkaya Garı önündeki açıklık alan çok uygun. Basın açıklamaları zaten PTT önünde yapılıyor. Geriye bir tek siyasi partilerin mitingleri kaldığına göre özellikle 3 siyasi partinin il başkanına Afyonkarahisar’ı rahatlatlamalarını öneririm.
Miting konusunda AK Parti’nin sıkıntı yaşayacağını sanmam. Fuar Alanı’nı dolduracaklarına eminim. MHP de Afyonkarahisar’da AK Parti’ye rakip olarak biz ‘Fuar Alanı’nı dolduramayız’ demez ve bu öneriye sıcak bakar inancındayım. CHP ise zaten son dönemlerde İl Başkanlığı önünde etkinlik yapmayı tercih ettiğine göre Anıtpark’ın da artık şehrin simgesi olduğu inancıyla her türlü siyasi ve şehir hayatını etkileyecek etkinlikten arındırılması için herkesi ortak akılda buluşmaya davet ediyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER