• Haberler
  • Genel
  • Taksilerde “plaka” tedirginliği – Kocatepe Gazetesi

Taksilerde “plaka” tedirginliği – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki taksiciler, “plaka” tedirginliği yaşıyor. Turan Kaplan isimli taksici esnafı, babası Fahrettin Kaplan adına kayıtlı 03 T 0111 sayılı taksi plakasının başka bir araca tahsis edilmesine tepki gösterdi Afyonkarahisar’daki taksici esnafı, ileride kullanılmak üzere satın alınan plakaların akıbeti hakkında tedirgin. Bankalar Caddesi’ndeki PTT Şubesi önünde taksiciler adına açıklama yapan Turan Kaplan, il genelinde 110 taksicinin [&hellip]

Taksilerde "plaka" tedirginliği

Afyonkarahisar’daki taksiciler, “plaka” tedirginliği yaşıyor. Turan Kaplan isimli taksici esnafı, babası Fahrettin Kaplan adına kayıtlı 03 T 0111 sayılı taksi plakasının başka bir araca tahsis edilmesine tepki gösterdi

Afyonkarahisar’daki taksici esnafı, ileride kullanılmak üzere satın alınan plakaların akıbeti hakkında tedirgin. Bankalar Caddesi’ndeki PTT Şubesi önünde taksiciler adına açıklama yapan Turan Kaplan, il genelinde 110 taksicinin zor durumda kaldığını kaydetti.
KULLANILMAYAN PLAKALAR
İÇİN SÜRE Mİ VERİLDİ?
Kullanılmayan taksi plakaları için 2 Ağustos 2012’ye kadar süre verildiğini, ancak o süre dolmamasına rağmen plakaların başka araçlara tahsis edilmeye başlandığını aktaran Kaplan, “Bizim gibi 100-110 taksici esnafımız var. Son dönemde Belediye Trafik Komisyonu’nun aldığı karar göre plakası olup da aracı çalışır durumda olmayan plaka sahiplerinin 2 Ağustos’a kadar tamamen hak mahrumiyetine uğrayacakları söylendi. Bunun için zaman tanınmasını istiyoruz. Bir anda plakaların işler hale gelmesi çok zor bir durum” dedi.
“MAĞDURLUK” İDDİASI
Kaplan, kendilerine verilen sürenin dolmamasına rağmen taksinin trafiğe girmesinin istendiğini hatırlatarak “Süre dolmamış olmasına rağmen Otogar taksi durağındaki bir 03 T 0110 ticari plakanın araç üzerinde bir başkasına tahsis edildiğini gördük. Bunun ne anlam taşıdığını bilemiyoruz. Mağdur durumdayız. Bize geçmiş bir hattın, başka bir araç üzerinde takılı olması, bizi düşündürdü. Bize konuyla ilgili yazılı ya da sözlü bir tebliğ gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.
“ZARARDAYIZ” İSYANI
Turan Kaplan’a hak veren diğer taksi esnafı ise şu sıkıntıları dile getirdi:
“Biz, kendi araçlarımızda para kazanamaz durumdayız. Günü 5 lirayla, 10 lirayla kapatan arkadaşlarımız var. Karara göre trafiğe yeni araçlar girmesi isteniyor. Biz sıkıntıya düşeceğiz.”
EL KOYMA DURUMU VAR MI?
Öte yandan 03 T 0110 sayılı plakanın baka bir kişiye ait olduğu, o kişinin 2009’da vefat etmesinin ardından ailenin “Biz taksicilik yapmayı düşünmüyoruz” diyerek plakayı boşa çıkarttığı öğrenildi. Aile fertlerinin tekrar taksicilik yapmaya karar vermesi üzerine, ailenin anılara saygı dolayısıyla aynı plakayı aldığı belirtildi. Plakanın şimdiki sahibi Fahrettin Kaplan’a ise başka bir plaka numarası tahsis edilebileceği savunuluyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme