• Haberler
  • Genel
  • “Takdir kamuoyu vicdanının” – Kocatepe Gazetesi

“Takdir kamuoyu vicdanının” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretinin ilerleyen günlerde netleşeceğini, büyük yatırımlar için toplu bir açılış yapılmasının gündemde olduğunu söyledi. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın 28 Şubat süreci ve 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmeleri üzerine Zeybek “Bunları sahipleniyormuş gibi davranmayı bilemiyorum. Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” yorumunu yaptı İL KONGRESİ MAYIS ORTASINDAAdalet [&hellip]

"Takdir kamuoyu vicdanının"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretinin ilerleyen günlerde netleşeceğini, büyük yatırımlar için toplu bir açılış yapılmasının gündemde olduğunu söyledi. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın 28 Şubat süreci ve 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmeleri üzerine Zeybek; “Bunları sahipleniyormuş gibi davranmayı bilemiyorum. Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” yorumunu yaptı

İL KONGRESİ MAYIS ORTASINDA
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, ilçe kongrelerinin Sandıklı teşkilatı haricinde tamamlandığını bu ilçedeki problemin aşıldığını ifade etti. 21 Nisan Cumartesi günü Sandıklı kongresinin yapılmasıyla ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi. İl kongresinin yapılabilmesi için ilçe kongresinin üzerinden en az 3 hafta süre geçmesi gerektiğini belirten Zeybek; “Normalde Sandıklı kongresini önce yapabilmiş olsaydık Sayın Başbakanımıza sunulan il kongreleri listesinde Afyon’un kongre tarihi 6 Mayıs gibi gözüküyordu. Başbakanımızın programına uygun şekilde organize edilmesi gekeren bir durum sözkonusudur. Genel merkezde Sayın Başbakanımızı çok fazla yormayalım kanısı oluştu. 21 Nisan’da Sandıklı ilçe kongremiz olacağı için tarihsel açıdan il kongremizin 6 Mayıs’ta olma ihtimali yok. İl kongremiz hemen hemen 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Bir diğer hususta genel merkez teşkilat başkanlığımız çok fazla kongre programı ile yormak istemiyor. Çünkü kendilerinin çok ciddi programları var. Ondan dolayı Sayın Başbakanımız, büyük şehirlerle, yeni büyükşehir olacak illerin kongrelerine katılacak. Birde kendi ili olan Rize’nin il kongresine katılmayı düşünüyor. Kesin olmamakla birlikte şu an için bizlere gelen bilgiler bunlardır.” dedi.
BAŞBAKAN İLERLEYEN GÜNLERDE GELEBİLİR
Mehmet Zeybek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun AK Parti Genel Başkanı Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile görüşerek Afyonkarahisar’da açılışı yapılması beklenen çok ciddi yatırımlar için toplu bir açılış törenine katılmasını sağlayabileceğini söyledi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek; “Güral Otel, devlet hastanesi yeni hizmet binası, ilçelerimizdeki hastaneler, üniversitemizin fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi, hukuk fakültesi, doğumevi yeni hizmet binasının temel atması ve çok sayıda açılması gereken barajlar, göletler bulunuyor. Maliyetleri çok yüksek açılmayı bekleyen yatırımlar var. Başbakanımız şayet il kongresine gelemeyecek olursa ilerleyen günlerde mutlaka Afyon’a bu açılışları gerçekleştirmek üzere gelmesini bekliyoruz. Net durumu zaman gösterecek.” diye konuştu.
KIRKA YAKIN MÜJDE VAR
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın Pazar kahvaltısında medya çalışanlarına yaptığı değerlendirmeler üzerine konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Toptaş’ın söylediği bir çoğu şeyin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye yatırımları ile ilgili olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yerel yönetim kısmı ile ilgili yorum ve eleştirileri mutlaka cevaplandıracağını belirten Zeybek; “Afyon gerçekten yatırımlarda aslan payını alıyor dediğimiz gerçektir. Bu durum herkesçe gözlemleniyor. Hemen her 15 günde bir Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Afyon’a geliyor. Her 15 günlük programda bakanlığı ile ilgili mutlaka bir veya iki baraj, gölet temeli atıyor. 2012 Yılı itibariyle programda Sayın Bakanımızın Afyon’a kazandıracağı 40’a yakın baraj ve gölet müjdemiz var. Bunlar inşallah peyder pey gerçekleştirilecek. İlki Şuhut’ta şehit Nurullah Oymak barajının temelini Balçıkhisar’da atarak başlattı. İkincisini Haydarlı göletinde kapalı sistem sulamasıda dahil olarak başlattı.” şeklinde konuştu.
TUTUKLAMALAR İNTİKAM İÇİN YAPILMADI
29 Nisan Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’a gelerek Emirdağ ve Bolvadin Kemerkaya büyük kısım arazilerinin sulanacağı Emirdağ 7 Kapı Barajı’nın temelini atacağını açıklayan Mehmet Zeybek, bu temel atmaların sürekli olacağını söyledi. Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’a her gelişinde bir ilçede, bir beldede mutlaka temel atma törenleri düzenleneceğini belirten Zeybek; “Sayın Milletvekilimiz Ahmet Toptaş, 4+4+4 ve 28 Şubat süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş. 28 Şubat hadisesi Sayın Başbakanımızında ifade ettiği gibi kesinlikle bir intikam hissiyle yapılan tutuklamalar değil. Nasılki Gaziantep’de bir dilim baklava çalan bir gariban 8 yıl cezaya mahkum edildiyse kusura bakmasın bir 28 Şubat hadisesiyle bu ülkenin yetkililerinin verdiği rakama göre 300 milyar dolar bir anda har vurulup harman savruldu. Elbette bu ülkenin imkanlarını kimse babasının çiftliği gibi har vurup harman savurma hakkına sahip değil. Bu kim olursa olsun. Bu ister Başbakan olur ister Genel Kurmay Başkanı yada onun yardımcısı olabilir. Demokrasiye balans ayarı, bilmem ne yapıyoruz diye tankları yürütüp, kafasına göre Batı Çalışma Grubunu oluşturarak bu ülkenin insanlarını kimse fişleme yetkisine haiz değil.” dedi.
YARGILAMA LÜKSÜMÜZ YOK
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, yapılan ve yaşanan olumsuzlukları yapanların sürekli demokrasi adına bu tür girişimlerde bulundukları söyleminde olduklarını ifade etti. “Bu nasıl demokrasi ise biz bunu anlayamadık?” diyen Zeybek, 12 Eylül askeri harekatınında demokrasi adına yapıldığı iddiasında bulunulduğunu söyledi. 12 Eylül referandumu sonucu yapılan değişikliklerle daha çok hukukun üstünlüğü hakim kılındığını savunan Mehmet Zeybek; “Gerçekten hukuk insanları böylesi şeyler yapanların yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını göstererek bir yargılama süreci başlattılar. Yargıya intikal etmiş bir hadiseye bizim yorum yapma gibi bir lüksümüz olamaz. Bu ülkenin yargıçları elbette yargılayacaklar, sorgulayacaklar. Suçlu ise tutuklayacaklar. Kaldı ki, ilk gün gözetim altına alınanlardan 8-9 tanesi tutuklandı. 28 Şubat’ın Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir’de dönemin aktörlerinden. Yargılama neticesi Çevik Bir’e de tutuklama kararı verilerek Sincan Cezaevine konuldu. Yargı suçsuzluk varsa onuda ispatlayacak. Hakim, savcı değiliz yargılama lüksümüz yok.” ifadelerine yer verdi.
“BUNLARI SAHİPLENİYORMUŞ GİBİ
DAVRANMAYI DA BİLEMİYORUM”
28 Şubat’ın Türkiye’de gerçekten bir çok değerin yerle bir edildiği bir hadise olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bir gecede dolar ve dövizin kurlarının fırlayarak piyasaların allak bullak olduğunu kaydetti. 28 Şubat post modern olarak tabir edilen darbe girişimi süresinde insanların bir gecede yüzde 40 oranında fakirleştiğini belirten Zeybek şöyle konuştu: “Ordudan atılan bir TSK mensubu şunu söylüyor. ‘O günün şartlarında paraların nereye gittiği sorulsun.’ demektedir. Emlakbank’ın nasıl soyulduğu görülsün deniyor. Herkesin kameraların gözü önünde gerçekleşti. Bunu yapanlar demokrasi adına tüm bunları yaptıklarını ifade ettiler. Emlakbank’ın içini boşaltanlar. Biri kalktı dedi; ‘Ya onları yargılamak akıl işi değil.’ Bunlar işadamı bilmem ne denildi. Göz göre göre bu memleketin varlıkları birilerine peşkeş çekilip birilerinin cebine gidiyorsa bu kim olursa olsun hesabını vermek durumunda. Bunları sahipleniyormuş gibi davranmayı da bilemiyorum. Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”
“MİLLET YILMAZ’IN SİYASİ HAYATINI BİTİRDİ”
+4+4 Sisteminin Türk eğitim sisteminde gerçek bir devrim niteliği taşıdığını belirten Mehmet Zeybek, 8 yıllık kesintisiz eğitimin 28 Şubat süreci dayatması olduğunu söyledi. 28 Şubat’ın eğitim sistemini çökerttiği en büyük proje olduğunu kaydeden Zeybek şunları söyledi: “28 Şubat’a kadar tüm şuralarda kesintili eğitim yapılması kararı alınmıştır. Milli eğitim şuralarının tamamındaki eğitimin kesintili olması yönünde kararlar çıkmıştır. Sayın vekilimiz ya incelemedi veya yanlış bilgi sahibi. 4+4+4 Sistemi ile en büyük darbeyi sanayicimiz, esnafımız yedi. Bir çocuğun ilköğretim 5. sınıftan sonra başarılı olamadığını görebiliyoruz. Ancak böylesi çocuklarımızı zorlayamıyoruz. Yetenek ve kapasiteye göre eğitim verilmeli. Zorlamanın anlamı yok. Velilere, öğrencilere yapılan en büyük darbe 8 yıllık kesintisiz eğitimdir. O günün şartlarında Mesut Yılmaz’a dışarıda hazırlanan kesintisiz eğitim listesi elden verildi. Bu kendisine Başbakanlık karşılığında verildi. ‘Sana Başbakanlık verilecek ama şunuda senden istiyoruz.’ denildi. 28 Şubat’ın bu ülkeye yaptığı dayatmalardan biriside budur. Mesut Yılmaz’ın ifadesi hatırlanacaktır, ‘Siyasi hayatımın sonu dahi olsa bu kesintisiz eğitimi çıkaracağım.’ demişti. Çok şükür bu millet feraset sahibi Mesut Yılmaz’ın siyasi hayatının sonunu getirdi. Bu ülkede millete rağmen birşey yapmak mümkün değil. Artık 1930-1940’ların vatandaşı yok. Herkes herşeyin farkında. Seçmen eskiden dinimden dönerim partimden dönmem anlayışındaydı. Şimdi düzgün gitmeyen hangi parti olursa olsun başka tarafa kayabiliyor. Önemli olan millet talepleri doğrultusunda hareket edebilmektir.” Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme