Tahsis numarası ne demek?

Özellikle EYT’nin de yürürlüğe girmesi ile emekli sayısında büyük bir artış olurken, yeni emekli olanlar internet ortamında tahsis kodu nedir? Tahsis numarası ne demek? Emeklilik tahsis kodu nedir? gibi soruların cevabını aratıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan numaraya Tahsis Numarası veya tahsis kodu denir.

Emekli tahsis numarası olarak bilinen bu numara aracılığıyla maaş sorgulama işlemleri yapılabiliyor ve herhangi bir durumda Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılacak olan işlemlerde hız kazandırılabiliyor. SGK tahsis numarası her emekliye özel olarak tanımlanıyor. E-Devlet üzerinden sorgulanabilmekte olan SGK tahsis numarası emekli maaşının ne zaman alınacağı, ikramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda emeklilere bilgi veriyor.
Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan bir numaradır. Emeklilik maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyeleri de tahsis numarasının son rakamlarına göre farklı tarihlerde yatırılmaktadır. Numaranızın son rakamına bakarak emekli maaşınızı hangi gün alabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
TAHSİS NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?
Tahsis numarasını e-devlet aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Numarayı öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapın. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

Bakmadan Geçme