Tahrik et, kır, parçala sonra da kına

Sandıklı Belediyespor’un Pazar günü evinde konuk ettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, dün Sandıklı Belediyespor kulübünü, taraftarlarını ve futbolcularını kınama yazısı yayımladı. Maç boyunca seyircileri ve futbolcuları tahrik edip, maç sonunda da koridorlardaki camları kıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporluların bu şekilde bir kınama yazısı yayınlamalarını Afyonkarahisarlı sporseverler ‘hem suçlu, hem güçlü’ yorumlarını yapmalarına neden oldu Spor Toto 3. [&hellip]

Tahrik et, kır, parçala sonra da kına

Sandıklı Belediyespor’un Pazar günü evinde konuk ettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, dün Sandıklı Belediyespor kulübünü, taraftarlarını ve futbolcularını kınama yazısı yayımladı.

Maç boyunca seyircileri ve futbolcuları tahrik edip, maç sonunda da koridorlardaki camları kıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporluların bu şekilde bir kınama yazısı yayınlamalarını Afyonkarahisarlı sporseverler ‘hem suçlu, hem güçlü’ yorumlarını yapmalarına neden oldu

Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Sandıklı Belediyespor maçında çıkan olaylar nedeniyle dün bir kınama yazısı yayımladı. Sandıklı Belediyespor, Pazar günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Maçın özellikle ikinci yarısında Sandıklı Belediyespor 2-1 üstünlüğü bulduktan sonra Diyarbakırlı futbolcular, hem tribünlerle hem de Sandıklılı futbolcuları sürekli olarak tahrik ettiler. Hatta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un kalecisi Aziz, açık tribünde bulunan taraftarlara, doğru zafer işareti yapıp elini ağzına götürmesi taraftarların tepkisine neden oldu. Maç sonunda da mağlubiyete hazmedemeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular sözlü olarak Sandıklı Belediyesporlu futbolcularla atıştılar. Olaylar büyümeden sona erdi. Ancak soyunma odasına girerken de kapıları tekme yapmuruna tutan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, kapılarda deyim yerindeyse sağlam cam bırakmadılar.
Tezahüratlardan
sonra iyice çıldırdılar
Yedek kulübesinde bulunan futbolcular da sürekli olarak yine taraftarlara el kol işaretinde bulunarak taraftarların iyice sinirlenmelerine neden oldular. Taraftarların attığı ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, burası Türkiye’ sloganlarından sonra iyice çıldıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlular, ‘Sizi Diyarbakır maçında göreceğiz’ diyerek adeta meydan okuyarak soyunma odasına gittiler.

İşte kınama metni

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, pazar günü oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle şu yazıyı yayımladı: “04.12.20011 tarihinde Yeni Sandıklı Belediyespor ile deplasmanda oynamış olduğumuz futbol mü-sabakasında, kulübümüz sporcu ve teknik heyetine yapılan saldırılardan dolayı başta ev sahibi takım taraftarlarını, yardımcı hocalarını,bazı yönetici ve sporcularını şiddetle kınıyoruz.
Müsabakanın başlanılmasından hemen önce başlayan ırkçı ve şoven tezahüratların maç boyunca devam etmesine karşılık herhangi bir anons ve müdahalenin yapılmadığı yine maç boyunca ve sonrasında yedek kulübemize ve sporcularımıza atılan envai çeşit yabancı maddeler ile yapılan saldırılar stadyumda görev yapan tüm yetkililer tarafından görülmüş ve polis kameraları ile kayıt altına alınmıştır.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte ismini şu an bilmediğimiz yardımcı hocası başta olmak üzere sporcusu ve diğer kulüp yetkililerinin sporcu ve teknik heyetimize saldırmaları soyunma odalarına kadar sürmüş ve takımımız, ev sahibi seyircilerin taşkınlığından dolayı bir saat civarında statta rehin kalmıştır. Sporu kirleten toplumlar arasında kin ve nefretin ekilmesine neden olan bu davranışların, müsabakada görev alan yetkililerin raporlarında eksiksiz bir şekilde yer almasını, gerektiğinde müsabaka boyunca görev yapan polis kameralarındaki görüntülerden yararlanılmasını ve her şeyden önemlisi olaylara sebebiyet veren ırkçı ve şoven anlayışa sahip kişi ve kurumların en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.
Ayrıca bu kadar baskı ve engellemelere rağmen müsabaka boyunca göstermiş oldukları adil ve yansız yönetimlerinden dolayı maçın hakemlerini tebrik ediyor bu yönetim anlayışlarının tüm spor müsabakalarında yer edinmesini ümit ediyoruz.” Haber ve Fotoğraf:
R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme