Tahmaz: Her yıl başarı oranımızı arttırdık
Tahmaz Dil Okulları Kurucusu Hasan Tahmaz, öğrencilerine ve velilerine 'Sınav sisteminin dil alanında meydana getirdiği değişiklikler ve yapılması gerekenler' adlı bilgilendirme toplantısı düzenledi '27 yıldır sistemin içindeyiz'Gerçekleşen toplantıda öğrencilere ve velilere sunumda bulunan Tahmaz Dil Okulları Kurucusu Hasan Tahmaz, geleneksel olarak yaklaşık 10 yıldır yapmış oldukları dil alanının avantajları ve dezavantajlarına yönelik, aynı zamanda doğru [&hellip]
Tahmaz Dil Okulları Kurucusu Hasan Tahmaz, öğrencilerine ve velilerine “Sınav sisteminin dil alanında meydana getirdiği değişiklikler ve yapılması gerekenler” adlı bilgilendirme toplantısı düzenledi
“27 yıldır sistemin içindeyiz”
Gerçekleşen toplantıda öğrencilere ve velilere sunumda bulunan Tahmaz Dil Okulları Kurucusu Hasan Tahmaz, geleneksel olarak yaklaşık 10 yıldır yapmış oldukları dil alanının avantajları ve dezavantajlarına yönelik, aynı zamanda doğru çalışma programına ilişkin bilgilendirme toplantısının yenisini düzenlemenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.27 yıldır eğitim sistemi içerisinde bulunmakta olduklarını belirten Hasan Tahmaz, “her yıl bir önceki yıldan edindiğimiz tecrübeler, bu yıl bu işi daha iyi nasıl yapabiliriz şeklinde vermiş olduğumuz mücadeleyle, bugüne kadar geldik. Her yıl başarı oranımız biraz daha artarak en son geçen yıl yüzde 98, bu yıl ise yüzde 97’lik bir üniversiteye yerleşme oranını yakalamış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımızda başından beri savunduğumuz ilke, sistem, öğretmen, öğrenci ve velinin işbirliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Başarmanın gün geçtikçe daha da zorlaştığını belirten Tahmaz, “Başarı başkalarının hatalarından dolayı ortaya çıkan fırsatlardır. Bel liseyi bitirdiğimde okul birincisi olarak mezun oldum. Ama not ortalamam yüz üzerinden 78’di. Geçen Sandıklı Anadolu Lisesi’ni ziyarete gittiğimde geçen yıl okul birincileri yüzde 99 küsürle mezun olmuşlar. Yani yüz üzerinden 99. Dolayısıyla o öğrencinin bütün notları neredeyse yüz üzerinden 100’dür. Yani 30-35 yıl önce 70’in üzerinde bir not alarak okul birincisi olabilme şansına sahip iken, bugün neredeyse 100 tam puanla öğrenciler okuldan mezun oluyor” şeklinde konuştu.
“Kaynaklar doğru kullanılmıyor”
Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için, okuyarak çalışılması, öğretmenin dikkatli dinlenmesi, not tutarak (yazarak) çalışılması, etkili ve verimli çalışılması, düzenli tekrar yapılması, konu sorularının çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Tahmaz, “Çoğu öğrenci elindeki kaynakları doğru kullanmıyor. Bir şeye takılsa, hemen öğretmenine koşuyor. Bu doğru öğrenci biçimi değil. Öğrencinin aklına bir şey takıldığında ilk müracaat edeceği yer, kaynaklarıdır, kitaplarıdır” şeklinde konuştu. İlimizde özellikle İngilizce alanında önemli bir yere gelindiğini vurgulayan Tahmaz, “Türkiye standartlarının ilk 3’ünde yer aldığımızı düşünüyorum. Afyonkarahisar dil bakımından Türkiye Standartlarının çok çok üzerinde bir il haline geldi” dedi.
“Günlük hedefi mutlaka yapın”
Öğrenmek için fizyolojik ve psikolojik olarak hazır olunması gerektiğini belirten Tahmaz, “Fizyolojik olarak hazır olmak için düzenli beslenmeli, düzenli uyumalı, sağlığa dikkat etmeliyiz. Psikolojik olarak hazır olmak için ise, hedefini belirlemeli, engellerle mücadele edebilmeliyiz. Özellikle fiziki hazırlıkta anne ve babalara da büyük görevler düşmekte” ifadelerini kullandı.Her insanın bir hedefi olması gerektiğini belirten Tahmaz, “Hedefsiz insan olmaz. Hedefi olmayan, kaptansız gemi gibi nereye gideceğini bilemez. Hedef çıktığımız yolda ulaşmak istediğimiz noktadır. Hedeflerimiz birkaç tanedir. Günlük hedef (öğrenciler açısından), haftalık hedef, aylık hedef, yıllık hedef olmak üzere 4 tane hedefimiz vardır. Bu hedeflerin içerisinde en önemlisi günlük hedeftir. Günlük hedefini tutturabilmiş bir öğrenci haftalık, aylık hatta yıllık hedefini de tutturmuş demektir. Onun için bugün ne kadar ders çalışacağınızı, hangi konuları çalışacağınızı belirleyen günlük hedefi mutlaka yapmalısınız” şeklinde konuştu.