• Haberler
  • Siyaset
  • Tahliyelerde toplumun vicdanı düşünülmeli – Kocatepe Gazetesi

Tahliyelerde toplumun vicdanı düşünülmeli – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplandırması için yazılı soru önergesi verdi. 671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi ile bazı suçlar hariç tutularak 'Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezanın infazı' ve 'Koşullu salıverilme' sürelerinde ve oranında değişiklik yapıldığına dikkat çeken Parsak, kimlerin ve kaç kişinin bu değişiklikten yararlandığını [&hellip]

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplandırması için yazılı soru önergesi verdi. 671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi ile bazı suçlar hariç tutularak “Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezanın infazı” ve “Koşullu salıverilme” sürelerinde ve oranında değişiklik yapıldığına dikkat çeken Parsak, kimlerin ve kaç kişinin bu değişiklikten yararlandığını sordu. Soru önergesinde,  671 Sayılı Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesinin 32. maddesi kapsamında tahliye olmuş ve olacak toplam hükümlü sayısının kaç kişi olduğunu soran Parsak ayrıca bunların mahkûm oldukları suç türlerine göre sayısal dağılımı merak ettiklerini ifade etti. Parsak, suç türlerine bakıldığında toplum vicdanında yara oluşmasına neden olabilecek salıverilmelere karşı olduklarını ifade etti. Kararname ile kimlerin tahliye olduğunu toplumun merak ettiğini ifade eden Parsak, yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık gibi suçlardan ceza alanların serbest bırakılmasının toplum nazarında yara açacağına dikkat çekti. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAYRAM ÖNCESİNE YETİŞEBİLİR
Mini Anayasa değişikliği kapsamında AK Parti, CHP ve MHP’nin girişimleri kapsamında düzenlenen toplantının ardından MHP Milletvekili Mehmet Parsak gelinen son noktayı açıkladı. Parsak, bayram öncesinde çalışmaların büyük ölçüde tamamlanabileceğini ve bayram müjdesi verilebileceğini açıkladı.
Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile Ağustos ayının ilk haftasında bir araya geldi. Görüşmeler sonunda mini Anayasa değişikliği için uzlaşmaya varıldı. Anayasa çalışmaları için AK Parti, CHP ve MHP birer isim görevlendirildi.
Çalışmalara AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP’li Mehmet Parsak katıldı. MHP Milletvekili Mehmet Parsak açıklama yaptı.
Parsak, “Metinleri oluşturup liderlerimize sunacağız. Daha sonra çalışmaların tamamlanacağını umuyoruz. Bayram öncesinde de belki bir resmi anayasa önerisi olmasa dahi yaklaşık bir çalışmayla bayram müjdesi vermeyi ümit ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme