• Haberler
  • Genel
  • Tabipler: SABİM kapatılsın – Kocatepe Gazetesi

Tabipler: SABİM kapatılsın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Türker Bahçeli, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin kapatılmasını talep etti Afyonkarahisar Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ile ortak bir açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin kapatılmasını istedi. Devlet Hastanesi girişinde saygı duruşunun ardından konuşan Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Türker Bahçeli, İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem 30 [&hellip]

Tabipler: SABİM kapatılsın

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Türker Bahçeli, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’nin kapatılmasını talep etti

Afyonkarahisar Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ile ortak bir açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’nin kapatılmasını istedi. Devlet Hastanesi girişinde saygı duruşunun ardından konuşan Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Türker Bahçeli, İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem 30 Kasım 2012 günü, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar ettiğini hatırlattı.
“SAVUNMA VERMEYE ZORLANDI”
Bahçeli, “Dr. Melike Erdem’in intiharın arifesinde savunma vermeye zorlandığı SABİM tarihi, sayısı ve içeriği elimizdedir. Her şey gayet açık: Acil serviste çalışan genç meslektaşımız, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önünde bulundurarak kendisine yardımcı oluyor ve bu nedenle âdeta bir suç işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Ve aynı gün çalıştığı hastanenin altıncı katından aşağı atlayarak intihar ediyor. Görgü tanıkları kendini boşluğa bıraktığında, SABİM’e verdiği savunmayı, zanlının adresini gösterir gibi, elinde tuttuğunu belirtiyorlar” dedi.
“DERHAL KAPATILMALI”
Bahçeli, delillerin karartılmasına izin vermeyeceklerini belirterek “Suçluluğun telaşına kapılan yetkililer ise delilleri karatmaya, yok etmeye çalışıyorlar.Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delillerin karartılmasına vermeyeceğiz.Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı’na karşı isyan ediyoruz. Alo 184 SABİM Hattı derhal kapatılmalıdır” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme