• Haberler
  • Genel
  • Tabiatçılar, Çakırköy’den Boyalı’ya yürüyüş düzenledi

Tabiatçılar, Çakırköy’den Boyalı’ya yürüyüş düzenledi

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) bünyesinde düzenlenen hafta sonu yürüyüş ve gezi faaliyetleri devam ediyor. Geçen pazar günü de doğa severler, Çakırköy Erenkayalığı eteklerinden başlattıkları yürüyüşü Boyalı’da tamamladılar Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) bünyesinde düzenlenen hafta sonu yürüyüş ve gezi faaliyetleri son sürat sürüyor. Pazar sabahı erken saatlerde bir araya gelen tabiatçılar, otobüsle Çakırköyü Erenkayalığı [&hellip]

Tabiatçılar, Çakırköy'den Boyalı'ya yürüyüş düzenledi

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) bünyesinde düzenlenen hafta sonu yürüyüş ve gezi faaliyetleri devam ediyor. Geçen pazar günü de doğa severler, Çakırköy Erenkayalığı eteklerinden başlattıkları yürüyüşü Boyalı’da tamamladılar

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) bünyesinde düzenlenen hafta sonu yürüyüş ve gezi faaliyetleri son sürat sürüyor. Pazar sabahı erken saatlerde bir araya gelen tabiatçılar, otobüsle Çakırköyü Erenkayalığı mevkisine ulaştılar. 46 kişinin katıldığı faaliyet oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Çakırköyü Eren Kayalığı civarında araçlardan inen tabiat severler, patika yollardan ve dağ sırtlarından Boyalı Göleti’ne kadar yürüdüler. Gölet kenarında sucuk-ekmek yapıp dinlenen doğa aşıkları, burada hem karınlarını doyurdular hem de temiz havanın keyfini çıkardılar. Daha sonra Boyalı Köyü’nde bulunan Selçuklu dönemine ait Kureyş Baba Kümbet ve Türbesi’ni ziyaret ettiler. Burada Kureyş Ata’ya da Fatiha okuyan doğa severler, yine Boyalı Köyü’nden araçlarla şehir merkezine geri dönüş yaptılar. Tabiatın verdiği güzelliklerle başbaşa, renkli ve duygusal bir gezi programını daha geride bırakan tabiatçılar gelecek pazar tekrar buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldılar.
Kümbetİn bakımsızlığından yakındılar
Boyalı Köyü’nde bulunan Kureyş Baba Kümbeti’ni, pazar günü düzenledikleri geziyle görme fırsatı bulan doğa severler, kümbetin bakımsızlığı nedeniyle üzüldüler. Yetkililerden, kümbetin bakımı ve onarımı konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen tabiatçılar konuyla ilgili, “Bursaı Selçuklu dönemine ait çok önemli ve ayakta kalmayı başarabilen yapılarımızdan. Şu an içerisinin bakımsızlığı aşikar. Burasının, şanlı tarihimize ve özellikle de Afyonumuza yakışır bir alan haline getirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştular.

Kureyş Baba kimdir?

Selçuklu Sultanı 1. Kılıçaslan’ın, 1. Haçlı Seferi sırasında Haçlı ordularına karşı verdiği mücadelede yer alan Türk komutanlardan birisi olan Kureyş Bey’in medfun bulunduğu kümbet, Afyonkarahisar’daki en göze batan Selçuklu eserlerinden birisi. Kümbet son olarak 1970 ve 2007 yıllarında restore edilmişti.

Haber: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme