Tabiat Parkı'na Borsa'nın eli değecek

26 Ağustos Tabiat Parkı'nın işletme hakkı, 29 yıllığına Afyonkarahisar Ticaret Borsası'na verildi. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, 26 Ağustos Tabiat Parkı'nın aileler ve gençler tarafından tercih edilen bir mekan hâline geleceğini söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katkılarıyla Afyonkarahisar'a kazandırılan 26 Ağustos Tabiat Parkı'nın işletme hakkı Afyonkarahisar Ticaret Borsası'na verildi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı [&hellip]

Tabiat Parkı’na Borsa’nın eli değecek

26 Ağustos Tabiat Parkı’nın işletme hakkı, 29 yıllığına Afyonkarahisar Ticaret Borsası’na verildi. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın aileler ve gençler tarafından tercih edilen bir mekan hâline geleceğini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katkılarıyla Afyonkarahisar’a kazandırılan 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın işletme hakkı Afyonkarahisar Ticaret Borsası’na verildi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nı nasıl cazibe merkezi hâline getireceğini Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
TERMAL A.Ş. İŞLETİYOR
26 Ağustos Tabiat Parkı’nın 29 yıllığına işletme hakkını aldıklarını söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, “Burası Borsamız’ın şirketi Termal A.Ş. tarafından işletilecek. Park girişinde Afyonkarahisar’ın yöresel ürünü olan ev ekmeği ile lokumun satılmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Anayol üzerinde satış üniteleri kurulacak. Yaklaşık 5 bin Afyon ekmeği, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın önünde satılacak” dedi.
BURAYA GELEN SIKILMAZ
Park içinde de bir çok yenilik ve değişiklik yapacağı müjdesini veren Mühsürler, “Bize, bu park geçeli 1 buçuk ay oldu. Buraya giren araç başına 5 lira gibi sembolik bir ücret alacağız. Vatandaşlar buraya geldiğinde sıkılmayacak. Örneğin bir Et Evi yaptırıyoruz. İstanbul’daki seçkin et lokantalarının benzeri bir düşüncemiz var. Steakhause tarzı. Sadece mutfak, 1 buçuk milyon lira. Fındık kabuğundan mangallarda et pişecek. Masaya oturulduğunda mangal yapılabilecek. İnsanlar dev buzdolabından gördükleri etleri seçip alabilecekler” diye konuştu.
ET EVİ, AQUAPARK, GÖL TURU
Gençlerin ve çocuklu ailelerin, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda güzel zaman geçirmeleri için birçok farklı projeyi uygulayacaklarını aktaran Mühsürler, su ve yeşilliğin bir arada bulunduğu Park’tan herkesin istifade edeceğini kaydetti. Mühsürler, “Aquapark yapmayı düşünüyoruz. Burada giriş, belirli bir ücrette olacak. Et Evi’nin alt katında internet kafe açılacak. Aileler çocuklarını internet kafeye bırakın, parkda tura çıkabilecek. ATV motorlarıyla göl çevresinde turlar gerçekleştireceğiz. Göl içinde deniz bisikletleri ve kayıklar olacak. Ata binmek isteyenler için atlarımız olacak. Canlı müzik yapılan kafeler düzenlemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
SERDAR KILIÇ’LA KAMP ŞANSI
Gençlerin buraya geldiklerinde doğayı da tanıyacaklarını söyleyen Mühsürler, doğayla başbaşa yaşam konusunda televizyon programları yapan ünlü Serdar Kılıç’tan da yararlanacaklarını aktardı. Mühsürler, “Doğada yalnız yaşaşan adam Serdar Kılıç’la görüştük. Belirli zamanlarda 26 Ağustos Tabiat Parkı içinde kamplar yaptıracağız. Bu kamplara katılan gençler hem Serdar Kılıç’ı tanıyacak, hem de kendi bitkisini yetiştirecek. Doğayla başbaşa yaşamanın inceliklerini öğrenebilecek” dedi.
HALI SAHALAR AÇILDI
Park içinde doğal gezi imkanı sunacaklarını da belirten Mühsürler, şöyle devam etti:
“10 at, 10 eşek alacağız. 1 tane eski tip traktör ve römork alacağız. Römorku tur için düzenleyeceğiz. At çiftlikleri de kurulmuş vaziyette. Buraya bir çocuk gelse, çocukların oyun salonu ve internet kafesi dahil birçok şey olacağı için buradan gitmek istemeyecek. Aile burada otururken çocuklar da oyalanacak. Cezaevi ile anlaşabilirsek, buranın çevre düzenlemesini de hükümlülere yaptıracağız. Halı sahalarımız işlemeye başladı. Halı sahaların saatlik ücreti 40 lira. Gençlerimizin büyük ilgisini görüyor. Afyonkarahisar’ın böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu, bizim hizmetimizle bu ihtiyacın giderileceğini düşünüyoruz” (Kocatepe Haber Merkezi)

FOTOĞRAF
İÇİN BİREBİR
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın farklı uğraşlar için de güzel bir mekan olduğunu vurguladı. Mühsürler, “Burada yaban ördeği ve karabataklar yaşıyor. Özellikle fotoğraf sanatçıları için, gün doğumu ve gün batımında güzel kareler yakalanabileceğini düşünüyorum. Burası aynı zamanda olta balıkçılığı da yapılabilecek bir yer” dedi.

+ÜSTGEÇİTTE SUCUK EKMEK
Mühsürler, gerekli izinlerin alınması hâlinde 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın yanından geçen Antalya Karayolu’nda, üst geçit düzenlemesi yaptıracağını belirtti. Mühsürler, “Üst geçitte yöresel gıda ürünleri, daha sucuk ekmek arası sucuk satılacak. Bu fikrimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Eğer gerekli izinleri alabilirsek çok güzel bir eser olacak” dedi.

Bakmadan Geçme