Tabiat aşığı 119 bin çocuk

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği eğitimlerde 119 bin çocuğa ulaşıldı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü çocuklara tabiat sevgisini kazandırmak için yaptığı eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye genelinde 2012-2013 döneminde toplam 1173 okulda 119 bin 376 çocuğa tabiat ve biyolojik çeşitlilik eğitimi verildi.Orman ve Su [&hellip]

Tabiat aşığı 119 bin çocuk

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği
eğitimlerde 119 bin çocuğa ulaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü çocuklara tabiat sevgisini kazandırmak için yaptığı eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye genelinde 2012-2013 döneminde toplam 1173 okulda 119 bin 376 çocuğa tabiat ve biyolojik çeşitlilik eğitimi verildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise “Tabii güzelliklerimizin korunmasında çocuklarımızın şuurlandırılması ve eğitimi büyük önem taşıyor. Bu sebeple Bakanlığıma bağlı DKMP Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ilköğretim öğrencilerine yönelik tabiat ve biyolojik çeşitliliğimizin korunması için eğitimler düzenliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz bu eğitimlerle çocuklarımıza biyoçeşitlilik ile alakalı genel bilgilerin yanında, özellikle o bölgenin endemik ve nesli tehlike altındaki türlerin tanıtımı ve korunması yönünde bilgiler de veriyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme