SYDV’den Şuhut'un gelişimine büyük destek

Şuhut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlçede fakirlikle mücadele, süt verimi ve hayvancılığın gelişimini arttırmak adına Şuhut merkez, kasaba ve köylerinden 67 vatandaşa yapılan projeler ile 2'şer adet Holstein cinsi gebe düve dağıtımı İlçe Kaymakamı Eyüp Çalışır ve Vakıf Mütevelli Heyeti gözetiminde gerçekleştirildi İlçe Hayvan Pazarında 2 günde gerçekleşen dağıtımın şeffaflığı ve projeden [&hellip]

SYDV'den Şuhut’un gelişimine büyük destek

Şuhut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlçede fakirlikle mücadele, süt verimi ve hayvancılığın gelişimini arttırmak adına Şuhut merkez, kasaba ve köylerinden 67 vatandaşa yapılan projeler ile 2’şer adet Holstein cinsi gebe düve dağıtımı İlçe Kaymakamı Eyüp Çalışır ve Vakıf Mütevelli Heyeti gözetiminde gerçekleştirildi

İlçe Hayvan Pazarında 2 günde gerçekleşen dağıtımın şeffaflığı ve projeden faydalanacak herkesin memnuniyetinin en üst düzeyde tutulması vatandaşlarca takdirle karşılandı. Dağıtım öncesinde ikisi Şuhut İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, biri yüklenici firmaya ait 3 veteriner eşliğinde 134 adet gebe düveye 3 çeşit koruyucu aşı, mıknatıs işlemi ve ultrasonla gebeliklerinin kaçıncı aylarında olduğunun tespit işlemleri uygulandı.
Toplam 671.000,00.-TL. bütçe ile gerçekleştirilen projenin 67 vatandaşa kişi başı maliyeti 10.014,00.-TL. olup; 2 yıl ödemesiz, sonraki 5 yıl eşit taksitler halinde geri ödeme şeklinded. Ayrıca projeden faydalanan vatandaşlara 1’er ton yem desteği de yapılacak.
Proje, İlçe de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eliyle şimdiye kadar yapılan projeler içinde gerek büyük ölçekli olması ve gerekse dağıtılan hayvanların ırk olarak Şuhut hayvancılık standartlarının kat kat üstünde olması açısından ilk olma özelliğinde.
Özürlü, eski hükümlü, dul (çocuklu) ve fakirler olmak üzere toplumun her kesimi tarafından vicdani sorumluluk gösterilmesi gereken vatandaşlar içinden seçilen fayda sahiplerinin inek dağıtımı sonrasındaki mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
15 gün önce de başka bir proje de 32 vatandaşa 15 koyun ve 1’er koç verilerek sonuçlandırıldı. Süt İneği projesi ile Şuhut Merkez, Atlıhisar ve Kayabelen Kasabalarında ve 14 köyden toplam 67 vatandaşa 2 şer adet holstein cinsi gebe düve dağıtımı yapılmış olup; şahıslara 1’er ton da yem desteği yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme