• Haberler
  • Genel
  • SYDV’den eğitim yardımı – Kocatepe Gazetesi

SYDV’den eğitim yardımı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Öğrencilere yönelik yardımlarını sürdürüyor 910 öğrenciye eğitim yardımı yapıldıHiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelerin öğrenci çocuklarına yapılan yardımlar sayesinde Öğrencilerin eğitim-öğretimdeki ihtiyaçları bir nebze olsun gideri-liyor. Konuyla ilgili olarak SYD Vakfından yapılan açıklamada İlköğretim okulu öğrencilerine 150'şer TL, Lise ve dengi okul öğrencilerine ise 200'er TL olmak üzere toplam 910 [&hellip]

SYDV'den eğitim yardımı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Öğrencilere yönelik yardımlarını sürdürüyor

910 öğrenciye eğitim yardımı yapıldı
Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelerin öğrenci çocuklarına yapılan yardımlar sayesinde Öğrencilerin eğitim-öğretimdeki ihtiyaçları bir nebze olsun gideri-liyor. Konuyla ilgili olarak SYD Vakfından yapılan açıklamada; İlköğretim okulu öğrencilerine 150’şer TL, Lise ve dengi okul öğrencilerine ise 200’er TL olmak üzere toplam 910 öğrenciye eğitim yardımının yapıldığı bildirildi. Yapılan nakdi eğitim yardımları öğrencilerin Velilerine ait banka hesap numaralarına yatırılıyor. Anne ve babası olmayan 12 Öğrencinin paraları ise okul müdürleri aracılığıyla kendilerine verileceğinin yapıldığı açıklamada, eğitim yardımlarının devam ettiği de bildirildi.
Yardımlar banka hesabına yatırılıyor
2011-2012 yılı boyunca eğitim öğretim gören öğrencilerin giderlerinin SYDV Afyonkarahisar Vakfı tarafından karşılanacağını ifade eden Vakıf Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bu aileler, eğitim öğretim gideri düşüncesi ve sıkıntısı çekmeden çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderecek. Eğitim yardımları direk banka aracılığıyla Velilerin hesap numa-ralarına yatırılıyor” dedi.
Eğitim yardımlarını alan Öğrenci Velileri ise, “Allah, Devletimize zeval vermesin, Devlet büyüklerimizden razı olsun. Çocuklarımızın eğitime için verilen bu paralar sayesinde çocukları-mız hiçbir eksiklik hissetmeden eğitimlerini sürdürüyorlar” şeklinde konuştular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme