SYDV'de 4 kurban daha – Kocatepe Gazetesi

Hesaplardaki usulsüzlük nedeniyle müdürü tutuklanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki 4 personel işten çıkarıldı Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki yolsuzluk operasyonunun çapı genişletildi. Vakıf Müdürü'nün tutuklanıp cezaevine konulmasının ardından Vakıf'ta görev yapan personellerden 4'ü memurluktan çıkarıldı, 1'i emekliye ayrıldı, 1'i ise başka göreve kaydırıldı.Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından, denetmenlerin raporları doğrultusunda [&hellip]

SYDV’de 4 kurban daha

Hesaplardaki usulsüzlük nedeniyle müdürü tutuklanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki 4 personel işten çıkarıldı

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki yolsuzluk operasyonunun çapı genişletildi. Vakıf Müdürü’nün tutuklanıp cezaevine konulmasının ardından Vakıf’ta görev yapan personellerden 4’ü memurluktan çıkarıldı, 1’i emekliye ayrıldı, 1’i ise başka göreve kaydırıldı.
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından, denetmenlerin raporları doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı Müdürü M. B. hakkında soruşturma başlatılmış, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle M.B tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. M.B’nin yargılama süreci devam ederken, Vakıf hesaplarını denetleyen müfettişlerin raporları doğrultusunda Vakıf’ta görev yapan perso-nellerden Ö.Ö., B.A., H.Ç ve İ.Ş. isimli memurların görevlerine son verildi. Bu isimlerin memuriyetlerinin de sona erdiği bildirildi. Vakıf’ta görev yapan 1 personel emekliye ayrılırken, bir personelin de görev yeri değiştirildi.
SYDV’de işleyişin aksamaması için 3 yeni memur alındı. Vakıf Müdürlüğü için de müracaatların toplandığı kısa süre sonra müdür atamasının yapılacağı öğrenildi.
Bilindiği gibi Vali İrfan Balkanlıoğlu Vakıf’ta yapılan operasyonla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucunda karşılığı olmayan bir miktar paranın tespit edildiğini açıklamıştı.
Vakıf hesaplarında hesabı verilemeyen bazı açıklar bulununca bir aylık bir inceleme süreci başlatılmış, bu süreç içinde toplanan veriler savcılık’a aktarılmıştı. Savcılık talebi ile SYDV Müdürü M.B. tutuklanmıştı. Olayın yargılama süreci devam ederken, SYDV kayıtlarında geriye doğru incelemelerin sürdüğü bildirilmişti.

Bakmadan Geçme