SYDV, 11 milyon liralık yardım yaptı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılında 11 bine yakın kişinin yardımına koştu. Vakıf'ın yaptığı yardımların 11 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun öncülüğü ve yönlendirmesiyle verimli bir yılı geride bıraktı. Vakıf, 2013 yılında 11 bine yakın vatandaşa toplam 11 milyon liralık yardım gerçekleştirdi. Bir yıl [&hellip]

SYDV, 11 milyon liralık yardım yaptı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılında 11 bine yakın kişinin yardımına koştu. Vakıf’ın yaptığı yardımların 11 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun öncülüğü ve yönlendirmesiyle verimli bir yılı geride bıraktı. Vakıf, 2013 yılında 11 bine yakın vatandaşa toplam 11 milyon liralık yardım gerçekleştirdi. Bir yıl içinde 2 bin 159 kişiye 430 bin 470 lira Şartlı Eğitim Yardımı, 59 kişiye 32 bin 100 lira eğitim yardımı yapıldı. Sosyal Destek Yardımları çerçevesinde 915 bin 692 lira dağıtılırken 10 bin 313 kişinin de Genel Sağlık Sigortası işlemleri gerçekleştirildi.
DEVLET, VATANDAŞA SAHİP ÇIKIYOR
SYDV Müdürü Süleyman Arı, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını belirterek “Bayramlarda yoksul ve muhtaç ailelerin buruk geçirmemesi için gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 1328 vatandaşımıza 708 bin 250 lira nakdi yardım yapılmıştır. İncelemelerimizde evlerinde oturacak kanepe, beyaz eşya bulunamayan vatandaşlarımız tespit edilmiş olup bu ihtiyaçlarının karşılanması için 42 ailemize 8 bin 400 lira nakdi yardım gerçekleşmiştir. 3 Ailemizin afet geçirmesi, yangın geçirmesi, evinin göçmesi üzerine evleri yıkılmış devlet olarak ailelerimize sahip çıkarak prefabrik evler yapılmıştır. Vatandaşlarımızın kışı soğuk geçirmemesi için ekstra önlemler alınmış olup kömürleri yazdan itibaren dağıtılmaya başlayarak telaştan kurtarılmış olup, soğuğu daha rahat karşılayarak hastalanmamaları amaçlanmıştır. 2 bin 151 aileye yaklaşık olarak 1 milyon 262 bin 956 lira 33 kuruş değerinde kömür dağıtımı gerçekleşmiştir” diye konuştu.
18 AİLEYE KİRA YARDIMI
Engellilerin, yaşlıların kömür ihtiyaçlarını karşılayabilmek için taşıma işleminin de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Arı, barınma yardımı kapsamında 11 aileye el uzatıldığnıı söyledi. Arı, “18 ailemize kira yardımı yapılmıştır. 13 bin 700 liradır. 6 aileye 3 bin 800 lira değerinde yardım yapılarak sağlık sıkıntısı giderilmiştir. 12 Yabancı uyruklu ailelere tedavi gideri olarak bin 317 lira yardım yapılmıştır. Bunalmış, sıkıntıya girmiş, dara düşmüş ve yolda kalmış 6 aileye 5 bin 700 lira tek seferlik yardım yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
ENGELLİLER İÇİN PROJE HAZIR
2013’te Avrupa Birliği projesi hazırlandığını, bu projenin de kısa sürede uygulanması için çalışma yaptıklarını kaydeden Arı, şöyle devam etti: “2013 yılında Yollar Engel Değil Avrupa Birliği Projesi yapılmış olup özellikle görme ve diğer engellilerin sosyal yaşama adaptasyonu sağlamaları amaçlanarak daha rahat bir şekilde halk otobüslerinden beklemeden yararlanmaları için cep telefonu ile iletişim kurmaları sağlanılarak daha hızlı, daha güvenli çarşıya, pazara..vs gitmeleri gerçekleşecektir. Proje kısa zamanda neticelendirilecektir. 1000’e yakın engellinin yararlanması amaçlanmaktadır. Projenin değeri 148 bin 500 liradır.”
Murat ARISOY’un haberi

YAŞLILAR UNUTULMUYOR

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, yaşlılar için de önemli bir proje yürüttüklerini kaydetti. Arı, “1000’in üzerinde yaşlı taranmış olup, kendi özlük bakımlarını yapamayan, evde bakıma ihtiyacı olan, saç, sakal, banyo, tırnak kesimi gibi ihtiyaçları vakıf tarafından gerçekleştirilmiştir. Ne tür ihtiyaçları var ise tespit edilerek ivedilikle yerine getirilmiştir. Yaşlılarımız ve özellikle yatağa bağlı yaşlılarımızdan çok dualar alınmıştır. Projemiz 2012 yılında başlamış olup, 100 kişiye ulaşılmış iken 2013 yılında 1000’in üzerinde kişiye ulaşılmıştır. Yaşlılar hastanelerde check-up programında geçirilerek hastalıkları tespit edilerek tedavi yaptırıldı, özel kaplıcalarda ağırlandı” dedi.

Bakmadan Geçme