Suyuda çamuruda şifalı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde, kükürtlü olduğu belirtilen suyun, cilt hastalıklarına iyi geldiği kaydediliyor Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde cilt hastalıkları olan vatandaşlar, çareyi Karaçamur Mevkii'ndeki Şifalı Çeşme'de buluyor. Kükürtlü olduğu belirtilen su ve suyun aktağı bölgede oluşan çamurun ciltteki tedavi ihtiyacı duyan bölgelere sürülmesinden kısa bir süre sonra, rahatsızlığın ortadan kalktığı belirtiliyor. Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, vatandaşların [&hellip]

Suyuda çamuruda şifalı

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde, kükürtlü olduğu belirtilen suyun, cilt hastalıklarına iyi geldiği kaydediliyor

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde cilt hastalıkları olan vatandaşlar, çareyi Karaçamur Mevkii’ndeki Şifalı Çeşme’de buluyor. Kükürtlü olduğu belirtilen su ve suyun aktağı bölgede oluşan çamurun ciltteki tedavi ihtiyacı duyan bölgelere sürülmesinden kısa bir süre sonra, rahatsızlığın ortadan kalktığı belirtiliyor.
Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, vatandaşların sık sık bu Şifa Çeşmesi’ne gittiklerini kaydetti. Üçer, “Bezeme hastalığına, kaşıntıya ve diğer cilt hastalıklarına bu suyun iyi geldiği biliniyor. Buradaki suyu ve çamuru çeşmenin yukarısına götürerek banyo yapan vatandaşlarımız da oluyor” dedi.
Şifa Çeşmesi’nden faydalandığını söyleyen Zekeriya Arı ise, “Sırtımda beni rahatsız edecek hale gelen kaşıntılarım vardı. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine bu çeşmedeki su ve çeşmenin yanındaki çamurla yıkandım. Çamur ve su tedavisinden sonra rahatsızlığım kalmadı” diye konuştu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün
haberi

Bakmadan Geçme