• Haberler
  • Genel
  • Suudi Arabistan’da Tarihi Kriz. Takımlar Sahaya Çıkmıyor

Suudi Arabistan’da Tarihi Kriz. Takımlar Sahaya Çıkmıyor

Süper Kupa maçı öncesi Atatürk tişörtü krizi! Dev final oynanacak mı?

Haber
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa Finali öncesinde ‘Atatürk tişörtü krizi’ yaşandı. Yaşananlar sonrasında maç her iki takımın da protesto ederek sahaya çıkmaması üzerine oynanamadı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa’nın oynanıp oynanmayağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

TFF Başkanı Büyükekşi ve başkanlar arasında yapılan toplantının ardından Süper Kupa maçı için oynama kararı çıktı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ısınma formaları üzerinde Atatürk fotoğraflarının olması nedeniyle Suudi yetkililer bu formalarla takımların sahaya çıkamayacaklarını belirtti. Suudi yetkililerin bu tavrı üzerine takımlar sahaya çıkmayacaklarını dile getirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek birçok kez biraraya geldiler.

Ali Koç ve Dursun Özbek’in final maçı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hiçbir pazarlığı kabul etmeyeceklerini TFF yönetimine bildirdiği belirtildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Fenerbahçe ve Galatasaray takımları Türkiye’ye geri dönüyor.

Beşiktaş ve Trabzonspor’dan destek paylaşımı

Bu gelişmelerin yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor’dan Atatürk paylaşımı geldi. Beşikta Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak “Atam izindeyiz” notunu düştü. Trabzonspor ise Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafıyla birlikte Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihada sulh” sözüne yer verdi.

Bakmadan Geçme