• Haberler
  • Genel
  • Süt Üreticileri Birliği kuruldu – Kocatepe Gazetesi

Süt Üreticileri Birliği kuruldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Merkez İlçe, Sinanpaşa ve Şuhut İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Kuruluş Genel Kurulu Afyonkarahisar Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda yapıldı Genel Kurul'da söz alan Birlik Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Osman Derin katılımlarından dolayı üyelere teşekkür etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler söz aldı. Mühsürler konuşmasında 'Süt Üreticileri [&hellip]

Süt Üreticileri Birliği kuruldu

Afyonkarahisar Merkez İlçe, Sinanpaşa ve Şuhut İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Kuruluş Genel Kurulu Afyonkarahisar Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda yapıldı

Genel Kurul’da söz alan Birlik Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Osman Derin katılımlarından dolayı üyelere teşekkür etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler söz aldı. Mühsürler konuşmasında “Süt Üreticileri Birliği kuruluş çalışmaları ve girişimleri Borsamız tarafından gerçekleştirildi. İlimizdeki Süt üreticilerine ve müstahsile büyük faydalar sağlayacağına inandığımız Birliğin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugün seçilecek Yönetim Kurulu; İlimiz süt piyasasını regüle etmek, müstahsilin devlet yardımlarından ve desteklerinden faydalanabilmesi amacıyla çalışmalarda bulunmak, elde edilen sütün kalitesini artırmak, AB fonlarından faydalanmak amacıyla projeler hazırlamak gibi faaliyetlerde bulunacaktır. Süt Üreticileri Birliğinin kuruluşundaki Borsamızın desteği bundan sonra da devam edecektir. Genel Kurul neticesinde oluşacak Yönetim Kuruluna başarılar diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş da açılış konuşmasında Süt Üreticileri Birliğinin önemine değinerek, Bakanlık olarak tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilerin bir araya gelerek bu tür birliklerin kurulmasını teşvik ettiklerini söyleyerek, Süt Üreticileri Birliği’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Genel Kurul gündem maddeleri sırasıyla görüşülerek, bütün kararlar oybirliği ile alındı. Yapılan seçim neti-cesinde Yönetim Kurulu Başkanlığına Osman Derin, Başkan Yardımcılığına Abbas Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Cengiz Coşkun, Hasan Akkoç, İsmail Uslu, Denetim Kurulu Üyeliklerine Bayram Kama, İsmail Oğuz, Bekir Abay seçildi. Süt Üreticileri Birliğinin, Afyonkarahisar Ticaret Borsası İdari Binasında tahsis edilecek büroda hizmet vermesine, ilerleyen aylarda Sinanpaşa ve Şuhut’ta da birer irtibat bürosu oluşturulmasına karar verildi.
Teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Derin “Katılımınızdan ve bu göreve layık görmenizden dolayı Yönetim Kurulumu ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum. Birliğimizin kuruluş çalışmalarında bizlere maddi, manevi her türlü desteği veren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Mühsürler’e de teşekkürü bir borç bilirim. Elele hep beraber inşallah güzel şeyler başaracağız.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme