SUSUZ BELEDİYESİNE AİT – Kocatepe Gazetesi

SUSUZ BELEDİYESİ-AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ YENİCE MAHALLESİ FUAR KAVŞAĞINDA BULUNAN KÖY GARAJI ARASINDA ULAŞIMI SAĞLAYAN 7 (YEDİ) ADET HATTIN 10 YIL SÜREYLE KİRALANMASI İŞİNE AİT İHALE İLANI 1- ) Tasarrufu Belediyemize ait Susuz Belediyesi-Afyonkarahisar Belediyesi Yenice Mahallesi fuar kavşağında bulunan Köy Garajı Arasında Ulaşımı Sağlayan 7 (Yedi) Adet Hattın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince [&hellip]

SUSUZ BELEDİYESİNE AİT

SUSUZ BELEDİYESİ-AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ YENİCE MAHALLESİ FUAR KAVŞAĞINDA BULUNAN KÖY GARAJI ARASINDA ULAŞIMI SAĞLAYAN 7 (YEDİ) ADET HATTIN 10 YIL SÜREYLE KİRALANMASI İŞİNE AİT İHALE İLANI

1- ) Tasarrufu Belediyemize ait Susuz Belediyesi-Afyonkarahisar Belediyesi Yenice Mahallesi fuar kavşağında bulunan Köy Garajı Arasında Ulaşımı Sağlayan 7 (Yedi) Adet Hattın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık İhale usulü ile kiraya verilecektir.
Kiralama ihalesi Susuz Belediyesi Başkanlık Makamında, 17/12/2012 tarihinde saat 10:00’da Encümen huzurunda yapılacaktır.
İhale edilecek hatlar 7 (Yedi) adettir. Her bir hattın muhammen bedeli KDV hariç yıllık 6.000,00-TL (Altıbinlira) olup; Geçici İhale Teminatı her bir hat için 180,00-TL ( yüzseksenlira )’dır.
İhale gününün tatil gününe rastlaması halinde ihale aynı yer ve saate ilk işgününde yapılacaktır. Saat ayarlarında TRT ‘nin belirlediği saat esas alınacaktır.
İhaleye bizzat veya vekil vasıtasıyla katılmak gereklidir. Posta ile yapılan teklifler kabul edilmeyecektir.
İhale neticesinde oluşacak ilk yıla ilişkin yıllık ihale bedeli takip eden yıllarda TÜİK tarafından belirlenen TÜFE oranında artırılacaktır.
2- İSTEKLİLERDE ARANAN ŞARTLAR VE İSTENEN BELGELER
2-A- ) Dilekçe, (Kiraya çıkan Otobüs Güzergah Hatlarının yerini bildiğine ve gördüğüne dair.)
2-B- ) Kanuni ikametgâh Belgesi,
2-C- ) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi,
2-D-) Ticaret ve sanayi odası belgesi,
2-D-a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre ticaret sanayi odası veya esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı olduğu belge,
2-D-b) Tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin idari merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
2-D-c) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belgeler.
2-E-) İmza sirkülerinin verilmesi,
2-E-a) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
2-E-b) Tüzel kişi olması halinde, şirket ortaklarının hisse durumları ve şirketteki görevlerini belirten son durumu gösterir ticaret sicil gazetesinin aslı ve noter tasdikli örneği ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
2-E-c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin herbirinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler.
2-F-) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ve noter tasdikli imza sirküleri,
2-G-) İsteklinin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ve yetkili olduğuna dair noter tasdikli beyanname,
2-H-) Bağlı olduğu vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair belge (ilan tarihinden sonra alınmış olması)
2-I-) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş, sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair belge, (belge ilan tarihinden sonra alınmış olması)
2-İ-) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun değişik 6’ıncı maddesi gereğince ihale dışı bırakılma sebeplerinden herhangi birini taşımadığına dair yazılı taahhütname
2-J-) Bu şartnamede belirtilen geçici teminatın belediye veznesine yatırılmış olduğuna dair makbuz veya bu miktarda banka veya finans kurumlarından alınmış genel müdürlük teyitli teminat mektubu olacak. Teminat mektubu limit içi ve süresiz olacaktır.
2-K-) İhale dokümanını 200,00.-TL (İkiyüzlira) karşılığında satın aldığına dair makbuz ile idari ve teknik şartname ve eklerinin her sayfasının okunduğu ve aynen kabul edildiği ibaresi yazılı ve katılanın yetkili temsilcisi veya vekilince imzalanmış nüshası ibraz edilecektir.
İstekliler ortak girişim olarak ihaleye müracaat ettikleri takdirde J-L benlerindeki hususları birlikte karşılayabilecekleri gibi ortak girişimcinin bir tarafının karşılaması yeterli kabul edilecektir.
2-L-) Yüklenici, kendisine ait araçları toplu taşıma hizmetinde kullanmak zorıındadır. İhale süresince , İhalenin yürütümünden şartname ve sözleşmelere uygun olarak toplu taşıma hizmetlerinin yerine getirilmesinden Belediyemize karşı Yüklenici, birinci derecede sorumludur.
2-M-) Taşımacılık yapacak olan şirket; ihale tarihinde (7) adet araca ait ruhsatların şirkete ait olduğunu gösterir belgelerini ibraz etmek zorundadır.
2-O-) Karayolu Taşıma Yönetmenliğinin 13.maddesinin (4).fıkrasının ç) bendinin l).alt bendinde yazılı olan şartları taşıması olması gerekmektedir.
2-P-) 4925 sayılı Karayolu taşıma kanununda taşımacılık için aranan niteliklere haiz olması ayrıca D4 yetki belgesi konusunda yayınlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının (2011 KUGM-16/yolcıı nolu genelge) kapsamında olması.
2-R-) İhaleye katılacak olan firmalara verilmiş olan ISO 9001:2008 (Araç kiralama ) Kalite yönetim belgeleri sunmaları gerekmektedir.
Yukarıda sayılan belgeler ihale saatinde ihale komisyonuna elden veya posta yoluyla verilecektir. Postada meydana gelen gecikmelerden belediyemiz sorumlu değildir. Elden verilecek evraklar kapalı bir zarf içerisinde verilecektir.
3- ) İhale kararının onayı ve iptal edilmesi; İhale kararının karar tarihinden itibaren 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31. maddesi gereğince ihale kararı en geç 15 (onbeş) iş günü içinde ita amirince onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
4- ) İhale edilen hatlarda Belediye Zabıta Memurluğunun teklifi ve Belediye Encümenin gerekli gördüğü hallerde; 5393 sayılı Yasanın 15. maddesi hükümlerince ihale süresi içinde de hat güzergâh planı ve duraklarını değiştirebilir. Bu plan değişikliği o hattı ortadan kaldırır nitelikte yapılamaz hattı geliştirir nitelikte değişiklikler yapılabilir. Yolculardan veya yükleniciden gelen taleplere göre durak sayılarını çoğaltıp, eksiltebilir. Güzergâh hattı planlarını uzatabilir. Ancak bu değişiklikler salt olarak yüklenicinin işletme gelirlerini azaltma amacıyla ve müktesep haklarını daraltıcı nitelikte olamaz.
Kentin yeni yerleşim alanları bu hatlar uzatılarak toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacaktır.
Sözleşmenin süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlayıp 17/12/2022 tarihinde sona erecektir. Bu süreden sonra Belediyemiz hatları tekrar ihaleye çıkartıp çıkartmamakta serbesttir.
Bu süre sonunda kiralanan hatlarda çalışmış olmak hiç kimseye müktesep hak bahşetmez.
Hatlarda çalışacak otobüsler karayolları sorumluluğunda bulunan güzergâhlardaki duraklarda 2918 sayılı K.T.K’nun 16’ıncı maddesine riayet edecektir.
5- ) Toplu taşıma araçlarında uygulanacak yolcu taşıma ücret tarifeleri Belediye Meclisince tespit edilecektir.
6- ) İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli belirlemekte serbesttir. İlan olunur.
Basın-2100 www.bik.gor.tr

Bakmadan Geçme