Susuz Beldesi istemiyor – Kocatepe Gazetesi
Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız, mühimmat depolarının beldeye taşınmasına karşı olduklarını belirtti. Taşınma işleminin Beldenin ve Afyon'un gelişmesini engelleyeceğini düşünen Yıldız, vatandaşında istemediğini söyledi Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu Askeri Mühimmat Deposu Kışlası'nın bulunduğu yer ile ilgili imar planı değişikliği yapıldı. Alanda '1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar [&hellip]
Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız, mühimmat depolarının beldeye taşınmasına karşı olduklarını belirtti. Taşınma işleminin Beldenin ve Afyon’un gelişmesini engelleyeceğini düşünen Yıldız, vatandaşında istemediğini söyledi
Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu Askeri Mühimmat Deposu Kışlası’nın bulunduğu yer ile ilgili imar planı değişikliği yapıldı. Alanda ‘1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı yapıldı. Uygulama planlarının akabinde depoların içinde bulunduğu askeri kışlanın Susuz beldesinde askeriyeye tahsis edilen 2,5 milyon metre karelik alana taşınması planlanıyor.
BELDE İSTEMİYOR
Mühimmat Deposunun Susuz Beldesine taşınması için başlatılan çalışmalar beldede tepkilere neden oldu. Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız, askeri depoların beldeye taşınmasının beldenin gelişmesine büyük darbe vuracağını belirterek, vatandaşlarında gelişmelerden rahatsız olduğunu söyledi.
Başkan Yıldız, “Beldemizin en gözde yerinde 2,5 milyon metrekarelik bir alanımız var. Burası konut yapılabilecek özelliklerde olan, çevresinde sıcak su olanakları bulunan gelişmeye açık çok değerli bir bölge. Buraya askeriyenin depolarının gelmesi demek, beldenin ve bölgenin gelişmesinin durdurulması anlamına gelir. Çalışmaların ortaya çıkmasından sonra yürütmeyi durmak için mahkemeye başvurduk. Mahkeme talebimizi geri çevirdi. Askeri mühimmat deposunun taşınması düşünülen yerde doğalgaz geçiş boruları var. Bölgenin çöplerinin bertaraf edildiği katı atık bertaraf tesisi var. Tesisten elektrik bile üretiliyor. Tavukçuluk ve yumurtacılık üretim tesisleri var. Bölgenin kent ve ülke ekonomisi için katkısı çok büyük. Depoların yapılması Afyon’un önünü tıkarken artı bu kadar tehlikenin içerisinde askeri cephaneliğin yapılmasını biz uygun görmüyoruz. Bunun buradan kaldırılmasını istiyoruz, alternatif bir sürü alanlar var. Atıyorum Kalecik dağlarında büyük alanlarımız var. 20 sene sonra buralar Afyon’un içerisinde kaldıktan sonra aynı sıkıntılar görüleceğine ulaşımında düşünülmesi lazım. Bunu maalesef bu keşifleri yapan kişiler dikkate almamıştır. Biz kesinlikle uygun görmüyoruz. Bu alanda mühimmat için askerlik kanunlarını okuyacak olursak gizli alanda olması gerekir diyor. Söz konusu yer düz alan. Aşağıdan bakıldığında tepe gibi gözüküyor ama tepelerin üzeri düpe düz alan. Orada hiç yerleşim alanları kalmıyor. Halkta vatandaşlar buna çok tepkililer” diyerek karşı olduklarını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)