• Haberler
  • Spor
  • Süslü Kadınlar'dan farkındalık turu – Kocatepe Gazetesi

Süslü Kadınlar'dan farkındalık turu – Kocatepe Gazetesi

2013'ten bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turunu, bu yıl Afyonkarahisar'da ilk kez düzenlediklerinin altını çizen Afyonkarahisar Bisiklet Tur Koordinatörü Aliye Mete Sert 'Tüm kadınları bisikletleriyle birlikte, 'güvenli yollarda bisiklete binmek, toplumda görünür ve söz sahibi olmak için, ne giydiğimize karışılmaması' gibi konularda sesimizi duyurmak için buluşma noktalarına davet ettik.' dedi.'TUR [&hellip]

2013’ten bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turunu, bu yıl Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlediklerinin altını çizen Afyonkarahisar Bisiklet Tur Koordinatörü Aliye Mete Sert “Tüm kadınları bisikletleriyle birlikte, ‘güvenli yollarda bisiklete binmek, toplumda görünür ve söz sahibi olmak için, ne giydiğimize karışılmaması’ gibi konularda sesimizi duyurmak için buluşma noktalarına davet ettik.” dedi.
“TUR SAYESİNDE KIZ
ÇOCUKLARI OKUYOR”
Tur sayesinde kız çocuklarının okuduğunu belirten Aliye Mete Sert, “Bu yıl toplamda 6. kez düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na gösterilen ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu tur, 2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleri ile bisiklete binen bir grup gönüllü kadının destekleri ile başlamıştır. 6 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik, Türkiye’de ve yurt dışında bisiklete binen kadınların dikkatini çekmiştir. Turumuz bu sene, toplamda 63 şehrimizde ve yurt dışında koordineli olarak düzenleniyor. Bu turu herhangi bir grup, kuruluş, şirket vs. organize etmiyor. Herhangi bir kâr amacımız yok. Bu tur sayesinde kız çocukları okuyor ve bizler de gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
“ETKİNLİKLER ZİNCİRİNE
DESTEK VERİYORUZ”
Dünyanın birçok yerinde yapılan etkinliklere destek verdiklerini söyleyen Aliye Mete Sert, “Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine yıllardır bizler de destek veriyoruz. Bizler de Afyonkarahisar’da bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız.” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından yaklaşık 300 bisikletli kadının katılımı ile gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na Afyonkarahisar PAB Bisiklet Grubu Üyesi erkekler de katılarak destek verdi.

Bakmadan Geçme