Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

#SUSAMAM

Genç rapçi Şanışer, 17 arkadaşıyla beraber “Susamam” isimli şarkıya imza attı. Twitter’da #Susamam etiketi, 300 binden fazla mesajla dünya genelinde en çok konuşulan başlıklar listesinde bir numaraya çıkarak, Trend Topic “TT” oldu. Şarkının videosu YouTube’de 16 Milyondan fazla kişi tarafından seyredildi. Aynı gün bir diğer Rapçi Ezel “Olay” isimli şarkının video klibini yayınladı. Toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsünün yer aldığı ve kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan klip Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi Türkiye gündemi konularını işliyor.
Susamam adlı şarkı “Hayat zaten çok zor, o yüzden müzik seni eğlendirsin, gerçeklikten uzaklaştırsın istiyorsun. Ama biz müziğin bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyoruz. Bizimle gel…” dedikten sonra ‘adalet’ten, ‘özgürlüğe’, ‘eğitimden’, ‘kadına yönelik şiddete’, ‘hayvana yönelik şiddete’, ‘kentleşme’ ‘doğa’, ‘kuraklık’, ‘intihar’ gibi sosyal sorunlara,’ hukuk’, ‘sokak’, ‘Türkiye’ başlıklarda bir çok konu işleniyor. Müzisyenler; “dünyada ve ülkemizde yolunda gitmediğini düşündüğümüz şeyleri dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık” diye ifade ediyor kendilerini. Dinleyenleri ‘insana’, ‘hayvana’, ‘hak ve özgürlüklere’ saygılı olmaya dair düşünmeye zorluyorlar.
Gençler “Gel, gün olur hapsolur bu suçlu cümleler! Yenilir hiç olurum fark etmezler! Susma, susamam! Korkma yanıma gel!” diye söze başlıyor.
“Adalet öldü, ucu bana dokunana dek sustum ve ortak oldum.
Şimdi tweet atmaya bile çekiniyorum.
Kendi ülkemin polisinden korkar oldum
Üzgünüm ama senin eserin ülkedeki umutsuz nesil
Senin eserin bu mutsuz kesim ve bu kurşun sesi!” diyen gençler, susmuyorlar, korkmuyorlar, meydan okuyor, itiraz ediyorlar.
“Çünkü çocuk öldü vuran memurdu diye “Haklıdır” dedin. Sesini çıkarmadın, yani suçlusun!
Bi gece haksızca alsalar içeri seni
Bunu haber yapıcak gazeteci bile bulamazsın
HEPSİ TUTUKLU!
Sen sustun, ses etmediğinden bindiler tepene
Haklarını elinden aldılar ve güzellikle geri vermicekler”
“Eğitimde fırsat eşitliğini fırsata çeviren bi’ üniversiteliyim
Ben mezun oldum
Yarattığınız sistem yüzünden bi’ serseriyim
Ben mezun oldum
Ya kasiyer olayım, ya da sinemada sana yer göstereyim
Sokak başı üniversite ama köy okulları çok terste
Başa gelenin ideolojisi neyse o anlatılır her derste” diyerek itirazlarını ifade eden gençler benim gibi Rap müzikten pek hoşlanmayan bir kesime dahi seslerini duyurmayı başardılar. Muhteşem olmuş, ellerinize sağlık. Türkiye’ye umut olan bu gençler ve onlara verilen destek ülkemizde siyasetin zemininde bir şeylerin değişmeye başladığının en önemli göstergesi.
***
2002 yılında iktidara gelen AKP en çok oyu düşük eğitim seviyeli kitleden, muhafazakarlardan, ev hanımlarından ve öğrencilerden almıştı. Uzun süre bu kitleyi korumasını bildi. Ancak son İstanbul seçimleri gösterdi ki dengeler değişiyor. Anketler gösterdi ki, kadınlar büyük oranda İmamoğlu’na oy verdi. İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının en önemli sebeplerinden birisi gençlerin inanılmaz desteği oldu. Gençlik ordusu oyların sayılmasından, seçim sloganının belirlenmesine kadar birçok noktada rol aldılar. Gençler daha güzel ve özgür bir yaşam için değişimin düğmesine bastılar.
Hadi hayırlısı… Artık kimse susamaz.
Son Söz; “Sustukça sıra sana gelecek, Aydın beyinleri bekliyor karanlık gelecek” Şanışer

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER