Sürücüler, bu beldeden daha dikkatli geçecek

HABER VE FOTOĞRAFLAR:MURAT ARISOY   Seydiler Beldesi’nin Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun geçtiği sınırlarına Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulacak. İhalesi yapılan sistem, İl Emniyet Müdürlüğü’nün onay vermesinin ardından uygulanmaya başlayacak. 2015 yılından bu yana konu hakkında çalıştıklarını belirten Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, “Bizim hükümetimiz, bütün Türkiye genelindeki yolları ağ gibi ördü, vatandaşın hizmetine sundu. Yollarımızı tereyağı gibi [&hellip]

HABER VE FOTOĞRAFLAR:
MURAT ARISOY

Seydiler Beldesi’nin Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun geçtiği sınırlarına Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulacak. İhalesi yapılan sistem, İl Emniyet Müdürlüğü’nün onay vermesinin ardından uygulanmaya başlayacak. 2015 yılından bu yana konu hakkında çalıştıklarını belirten Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, “Bizim hükümetimiz, bütün Türkiye genelindeki yolları ağ gibi ördü, vatandaşın hizmetine sundu. Yollarımızı tereyağı gibi oldu. Şoför arkadaşlarımızın kurallara uymayışlarından dolayı vatandaşlarımızın maddi ve manevi kayıplarına yol açan kazalar var. Ben 2014’te Belediye Başkanı olduktan sonra ilçe jandarmadan, İl Bölge Trafik Müdürlüğü’nden beldemde olan, yaralamalı, maddi hasarlı ve ölümlü kazaların bilançosunu çıkardım. Bir gecede 4 vatandaşımızın ölümü ile karşılaştım. Bu yolda 16-17 vatandaşımızın ölümü var. Bu ölümlere sebep olan trafik kazaları, dikkatsizlikten, tedbirsizlikten ve aşırı hızdan dolayı meydana gelmiştir. Bizim amacımız ne bir zulüm, ne bir gelir elde etmektir. Vatandaşımızın ölmemeleri, evladın babasız, babanın evlatsız kalmamalarını istiyoruz” dedi.
BELGELER EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE
Araçların dikkatli kullanılması hâlinde trafik kazalarının en aza indirileceğini hatırlatan İbrahim Akkaya, “2886 sayılı kanuna dayanarak araçların dikkatli geçmesini sağlayacak bir ihale yaptım. Bunu 35 aya göre yaptım. 2015 yılında müracaat ettim, 2016 Eylül’ünde ihaleyi bitirdik. Bu ihaleye koyduğumuz bazı ihale şartları var. Bu ilanı Afyonkarahisar’da Basın İlan Kurumu vasıtasıyla yerel gazetelerde yayınlattık. Bu şartlara uyan şirketler geldiler. Müracaat eden 6 firma var, 2 firmanın şartları uygundu. Bu ihaleyi yaparken İl Özel İdaresi ile, İl Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile diyalog içine girerek bu ihaleyi yaptım. Onlardan yardım aldım. Bir komisyon kurduruldu. Bu ihale yapıldıktan sonra belgeleri İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdik. Herhangi bir yanlış yapmayalım diye bu ihaleyi yapıp Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdik” şeklinde konuştu.
KANUN VE
TÜZÜKLERE UYULACAK
TEDES’in Afyonkarahisar-Ankara Devlet Yolu’nun Seydiler sınırlarında uygulanacağını belirten Akkaya, “Daha önce bizim burada trafik hızı, saatte 50 kilometreydi. Yollarımızın düzgün olması dolayısıyla, 70 kilometre olarak belirledik. Beldemizde 2 tane giriş-çıkış var. Buralardan araçların biraz daha tedbirli geçmesini istiyoruz. Devlet Karayolu, bizim beldemizi 2’ye bölüyor. Görsel turizm açısından birçok dikkat çekici bölgemiz var. Vatandaşların dikkatini çektiği için sürücülerin dikkati dağılıyor. Bu sistemle sürücülerin yavaşlayarak ilerlemesini sağlayacağız. İhalenin kuralları yerine getirildikten sonra uygulamaya devam edilecek. Biz kanunun gerektirdiği her türlü tüzük ve yönetmenliğe uyarak hız denetimini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

BELDENİN NÖBETÇİ ONBAŞISI

Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, kendisini “Belediye Başkanı”ndan ziyade “Belde nöbetçi onbaşısı” olarak nitelendiriyor. Akkaya, Belediye personelinden erken başladığı mesaiyi, belediye personelinden sonra bitiriyor. Beldedeki hemen herkesin “Ağabey” diyerek girdiği Başkanlık Makamı’nın odası ise hep açık bulunuyor. Tecrübeli bir “belediyeci” olan İbrahim Akkaya, 1975’ten 2004’e kadar Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde memur ve amir olarak görev yaptı.

Kredi kullanmıyor, öz kaynaklarla ilerliyor

Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, beldede yaklaşık 700 bin liralık düğün salonu yaptırdıklarını söyledi. Akkaya, Belediye’nin hiçbir işinde kredi kullanmadığını, tüm işlerin üstesinden öz kaynaklarla geldiklerini belirtti

Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sırasında vadettiği düğün salonu projesini hayata geçiriyor. Akkaya, “Biz Belediye olarak, kendi imkanlarımızla yaklaşık 700 bin lira tutarında düğün salonu yaptırıyoruz. Bu düğün salonumuzun arazisini Hazine’den tahsisle devraldık. Beldemiz, engebeli olduğu için arazi üretmede sıkıntı çekiyoruz. Bu düğün salonunun üzeri 400 kişi ağırlanabilecek. Düğün olmadığı zamanlarda konferans salonu olarak kullanılabilecek. Resmî bayramlarda, törenler sırasında hava karlı ya da yağmurlu olursa, törenleri de burada yapabileceğiz” dedi.
12 BİN METREKARE
KİLİT PARKE TAŞ
Vatandaşın büyük bir çoğunlukla kendisini Belediye Başkanı olarak seçtiğini kaydeden Akkaya, “Hizmetler, görevler, istenmez verilir. Bana beldemdeki vatandaşlarım bana bu görevi verdiler. Ben de bu görevi layıkıyla yapmak mecburiyetindeyim. 2014 seçimlerinde çok büyük bir farkla Belediye Başkanı seçildim. İlk işimiz, beldemizin ana girişini genişletmek oldu. 1400 metrelik kanalizasyon yaptık. 12 bin metrekare kilit parke taş yol yaptık. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden beldemize bir halı saha yaptırdık. Beldemizdeki araç parkurunu geliştirdik. Devlet Su İşleri ve Afyonkarahisar Belediyesi’nden araçlar tedarik ettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İscehisar Belediye Başkanımız Mustafa Çibik de bizim eksik olduğumuz noktalarda iş makinelerini bize kullandırıyor” şeklinde konuştu.
EMLAK VE SU BORÇLARI
TAHSİL EDİLDİ
Göreve geldiği 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana Belediye kaynaklarını geliştirmek için gayret gösterdiğini söyleyen Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, “Biz Belediye kaynaklarımızı iyi ve verimli kullanmak için hareket ediyoruz. Meselâ vatandaşlarımızın birikmiş emlak ve su borçları vardı. Bu borçları tahsil ettik. Hızlı Tren çalışmaları dolayısıyla kamulaştırma bedellerinden Belediyemiz’e düşen kısımları boşa harcamadık, yatırımlarda kullanmaya özen gösterdik. Biz faaliyetlerimizi yapmadan önce iyi bir şekilde araştırıyoruz. Vatandaşlarımızla ve siyaset kurumuyla istişare ediyoruz. Sonra da faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme