• Haberler
  • Genel
  • Sürü yönetimi eğitimi verildi – Kocatepe Gazetesi

Sürü yönetimi eğitimi verildi – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvanların idare edilmesine yönelik sürü eğitmi verildi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, küçükbaş hayvanları olan besicilere sürü yönetimi eğitimi verdi. 120 saat süren ve 61 kursiyerin sertifika kazandığı eğitimle ilgili konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Bu tür kurslar ilimiz için büyük önem [&hellip]

Sürü yönetimi eğitimi verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvanların idare edilmesine yönelik sürü eğitmi verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, küçükbaş hayvanları olan besicilere sürü yönetimi eğitimi verdi. 120 saat süren ve 61 kursiyerin sertifika kazandığı eğitimle ilgili konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Bu tür kurslar ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Bilindiği üzere Bakanlığımızca yayınlanan 2014 yılı Tarımsal Desteklemeler Bakanlar Kurulu Kararında Sürü Yöneticisi İstihdamı Desteği uygulamasına başlanılmıştır. Bu çerçevede 500 baş ve üzerinde küçükbaş hayvan sahiplerinden sertifikalı sürü yöneticisi elemanı istihdam etmeleri ve müracaat etmeleri halinde yıllık 5 bin lira destekleme ödenecektir. Bu nedenle hayvancılığa büyük katkısı olacağına inandığım kursumuzu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ediyorum ve emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından sertifika dağıtım ve ödül törenine geçildi. Yapılan törende sınav sonuçlarına göre birinci olan Sedat Güçlü’ye Afyonkarahisar İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koyun kırkım makinesi hediye edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme