• Haberler
  • Genel
  • “Suriye’nin yanında olmalıyız” – Kocatepe Gazetesi

“Suriye’nin yanında olmalıyız” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Suriye’ye yaptıkları ziyaret sırasında edindikleri izlenimleri basın mensuplarıile paylaştı. TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Sevim, “Suriye’nin gözü Türkiye’de. Suriyeliler, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı yanlarında olmasını istiyor” dedi. Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Suriye’de katıldıkları toplantıları ve edindikleri izlenimleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa [&hellip]

"Suriye'nin yanında olmalıyız"

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Suriye’ye yaptıkları ziyaret sırasında edindikleri izlenimleri basın mensuplarıile paylaştı.

TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Sevim, “Suriye’nin gözü Türkiye’de. Suriyeliler, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı yanlarında olmasını istiyor” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Suriye’de katıldıkları toplantıları ve edindikleri izlenimleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Sevim, “Emperyalizm, Suriye’yi bölmek istiyor. Ama bilini-yor ki Suriye’den sonra sıra İran ve Türkiye’ye gelecek. Biz Suriye’ye destek olmak ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla Suriye’ye gittik. Suriye’nin gözü Türkiye’nin üzerinde. Hatta sadece Suriye değil, Ortadoğu’da emparyalizmin tehdidiyle karşılaşan her devlet, Türkiye’den bir karşı çıkış bekliyor” dedi.
Erdoğan’ın tutumu
şaşkınlığa neden oldu
Suriye halkının Türk milleti ile bir sorununun olmadığını hatırlatan Sevim, “Suriye’deki temaslarımızda bizim Türkiye’den gittiğimizi biliyorlardı. Bizi büyük bir heyacanla ve misafirperverlikle ağırladılar. Dikkatimi çeken şu oldu: Suriyeliler Tayyip Erdoğan’ın neden Suriye karşıtı gibi davrandığına anlam veremiyor. Hatta bazıları ‘Bizim en sevdiğimiz liderler arasında Erdoğan vardı. Ama ne oldu da bizim karşımıza geçti’ sorusunu soruyor” diye konuştu.
Basın kuruluşları çarpıtıyor
TGB Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İkbal Bal ise, Suriye’nin daha önce böyle bir dışarıdan müdahale giri-şimiyle karşılaşmadığını, buna rağmen çok çabuk kenetlendiğini kaydetti. Bal, “Dünyadaki basın kuruluşlarının olayları nasıl çarpıttığına şahit olduk. Bize rehberlik eden Suriye Öğrenci Birliği üyesi bir arkadaşımızın tutuklandığına dair haberler yayınlandı. Oysa, o haber yayınlandığı sırada ve sonrasında o arkadaşımız yanımızdaydı. Yine bir televizyon, eski Amerikan filmlerindeki savaş sahnelerini, sanki Suriye’de yaşanıyormuş gibi gösteri-yordu” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

“Hepimiz biriz”

TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Sevim, Suriye’deki temasları sırasında Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassan’ı da dinleme fırsatı bulduklarını söyledi. Sevim, “Müftü Ahmed Bedreddin Hassan, başından geçen bir olayı nakletti. Müftü, bir Avrupa ülkesinde konferansa gidiyor, konuştuktan sonra bir kişi ‘Suriye’de kaç Arap var’ diye soruyor. Müftü, ’23 milyon’ diye cevap veri-yor. Aynı kişi ‘Kaç Sünni var’, ‘Kaç Süryani var’ gibi sorular sorunca Müftü, tüm sorulara 23 mil-yon diye karşılık veriyor. “Sizin ülkenizde o kadar çok kişi var mı’ sorusuna Müftü, ‘Ben bu yaşıma kadar insanları ırk ve dini durumlarına göre değerlendirmedim. Bizim için önde gelen şey, Suriye vatandaşlığıdır’ yanıtını veriyor” dedi.

Bakmadan Geçme