• Haberler
  • Gündem
  • 'Suriyeliler için referandum yapılsın' – Kocatepe Gazetesi

'Suriyeliler için referandum yapılsın' – Kocatepe Gazetesi

'Şehit cenazesinden gelince, Anıtpark’ta keyif çatan Suriyelileri gördüğüm zaman psikolojim bozuluyor.' diyen Kumartaşlı, geçtiğimiz gün Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur’a hayırlı olsun ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ziyarette Mahalle muhtarlarının görev ve sorumluluklarının çok kapsamlı olduğunu belirten Kumartaşlı, mahallelerde bir hayli fazla sayıda olan Suriye’li mülteciler konusuna değindi.'HALKIMIZIN YÜZDE 99,9'UBU DURUMDAN RAHATSIZ'Afyonkarahisar'daki Suriyeli ve [&hellip]

“Şehit cenazesinden gelince, Anıtpark’ta keyif çatan Suriyelileri gördüğüm zaman psikolojim bozuluyor.” diyen Kumartaşlı, geçtiğimiz gün Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur’a hayırlı olsun ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ziyarette; Mahalle muhtarlarının görev ve sorumluluklarının çok kapsamlı olduğunu belirten Kumartaşlı, mahallelerde bir hayli fazla sayıda olan Suriye’li mülteciler konusuna değindi.
“HALKIMIZIN YÜZDE 99,9’U
BU DURUMDAN RAHATSIZ”
Afyonkarahisar’daki Suriyeli ve yabancı mültecilerden rahatsızlıklarını dile getiren Kumartaşlı, bu konuda sürekli şikayetler aldıklarını söyledi. Suriyeli mülteciler konusundaki rahatsızlıkta kendilerinin de bir taraf olduklarını dile getiren Kumartaşlı, “İlimizdeki Suriyeli, yabancı göçmenler durumundan oldukça rahatsızız. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Halkımızın yüzde 99,9’u bu durumdan rahatsız. Bu konuda bir referandum yapılsın sonuç o zaman ortaya çıkacaktır. Memnuniyetsizlik hat safhadadır.” dedi.
“SURİYELİLERİ GÖRDÜĞÜM ZAMAN
PSİKOLOJİM BOZULUYOR”
Son iki yıl içinde Afyonkarahisar’a Suriye’den 5 şehit geldiğini söyleyen Başkan Kumartaşlı, “Ben şehit cenaze töreninden geldiğim zaman derneğimize girerken, Anıtparkta oturup keyif çatan Suriye’lileri gördüğüm zaman psikolojim bozuluyor. Derneğimizde şehit anne ve babaları bu konuda telkinlerde bulunuyorlar. ‘Evlatlarımız bunlar için mi Şehit oldu’ diyorlar. İnanın içimiz sızlıyor. İnşallah bu konuda bir çözüm üretilecektir. Çünkü gidişat hiç iyi değil. İnanın benim bu serzenişlerim tüm halkımızın, şehit annelerinin, babalarının, evlatlarının, gazilerimizin serzenişleridir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme