• Haberler
  • Siyaset
  • 'Suriye'li mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor'

'Suriye'li mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor'

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel yaptığı yazılı açıklama ile gündemi değerlendirdi.'TOPLUM RAHATSIZ'Türkiye'de sayıları son günlerde gittikçe artan Suriye'li mülteciler meselesinin olduğunu kaydeden SP İl Başkanı Adnan Şenel, 'Bazı belediyelerin tavrı konuyu tekrar gündeme getirmiştir. Bugün ülkemizde bir mülteci krizi olduğu açık ve nettir. Toplum içerisinde bu konudan muzdarip ve rahatsız büyük bir [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel yaptığı yazılı açıklama ile gündemi değerlendirdi.
“TOPLUM RAHATSIZ”
Türkiye’de sayıları son günlerde gittikçe artan Suriye’li mülteciler meselesinin olduğunu kaydeden SP İl Başkanı Adnan Şenel, “Bazı belediyelerin tavrı konuyu tekrar gündeme getirmiştir. Bugün ülkemizde bir mülteci krizi olduğu açık ve nettir. Toplum içerisinde bu konudan muzdarip ve rahatsız büyük bir kitlenin olduğu da gerçektir. Fakat Suriyeli Mülteciler meselesini bize yakışmayan tavırlarla çözmemiz mümkün değildir. Bizim milletimiz Suriye olaylarından bu yana gösterdiği kadirşinas ve misafirperver tavırla dünyaya bu konuda örnek olmuştur. Bugün konuyu çözmek için yapılması gereken Suriyelileri kovmak dışlamak değil, Suriye’de yaşanan çatışmaların son bulmasını sağlamaktır. Ne yazık ki Türkiye’nin Suriye olaylarında sergilediği yanlış tavır bugün süreci bu noktaya getirmiştir. İdlib konusunda ise tablo ortadadır. Bir an önce Türkiye İran ve Suriye bir araya gelerek konuyu barış içinde çözmenin yollarını aramalıdır. İnanıyorum ki Suriye’de yaşanan kargaşa bittiğinde mülteci krizi kendiliğinden çözülecektir.” dedi.
“NEREDEYSE HER YIL BİR SEÇİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinide değerlendiren Şenel, “Gündemimizin bir başka önemli konusu ise 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul seçimleridir. Ülke olarak hep beraber yine bir seçim gündemine kilitlenmiş bulunmaktayız. 2014 yılından bu yana neredeyse her yıl bir seçim ile karşı karşıya kaldık. Türkiye ardı ardına yapılan seçimler ile ciddi manada yıpranmış durumdadır. İktidarın seçimleri kazanmayı önceleyen diğer bütün meseleleri geri plana atan tavrı ise bu yıpranmanın en büyük sebebidir. Adeta AK Parti İstanbul’u kazansında ne olursa olsun mantığı ile davranıyor. Geldiğimiz noktada, bugünkü hükümet devleti aşiret yönetiyor gibi yönetmektedir. Devlet bu şekilde yönetilmez. AK Parti’nin kuruluşunda adalet ve kalkınma dediler. Ama öyle bir hale geldiler ki ne adalet kaldı, ne de gündemimizde kalkınma var. Şimdi fabrika ayarlarına dönmeye çalışıyorlar ama ortada fabrika da kalmadı.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme