Suriyeli minikler için ana sınıfı kuruldu

Afyonkarahisar'da Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Afyonkarahisar'da yaşam savaşı veren ailelerin çocukları için Asım Kocabıyık Anaokulu bünyesinde 13 kişilik özel sınıf oluşturuldu Ülkelerinde yaşanan iç çatışma ve karışıklıklardan kaçan ve doğal yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalarak Suriye'den, Afyonkarahisar'a gelen 48-66 ay arasındaki çocukların ve annelerinin dil ve sosyal uyum becerilerini geliştirerek eğitim desteği [&hellip]

Suriyeli minikler için ana sınıfı kuruldu

Afyonkarahisar’da Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Afyonkarahisar’da yaşam savaşı veren ailelerin çocukları için Asım Kocabıyık Anaokulu bünyesinde 13 kişilik özel sınıf oluşturuldu

Ülkelerinde yaşanan iç çatışma ve karışıklıklardan kaçan ve doğal yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalarak Suriye’den, Afyonkarahisar’a gelen 48-66 ay arasındaki çocukların ve annelerinin dil ve sosyal uyum becerilerini geliştirerek eğitim desteği sağlamak için “Oynayalım Birlikte, Hayata Gülümse” Projesi başlatıldı. Proje kapsamında Asım Kocabıyık Anaokulu bünyesinde 13 öğrencinin bulunduğu özel bir sınıf oluşturuldu.
KURUMLAR DA DESTEK VERİYOR
Projeye Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Emine Efiloğlu Anaokulu Müdürlüğü destek veriyor.
AKÜ İLE DE İŞBİRLİĞİ YAPILDI
Proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Komşumuz olan Suriye’de bir savaş var. Oradaki savaşta sadece büyükler değil, ne yazık ki küçükler mağdur olmaktadır. İşte bu sebepten dolayı ülkemize gelen Suriyeli aileler var. Bu ailelerden bir kısmı da ilimize geldiler ve burada çocukları ile birlikte yaşamaya devam ettiler. Bu aileler arasında ilk, orta, lise ve okul öncesi çağında çocuklar var. Dolayısı ile Asım Kocabıyık Anaokulu, üniversitemiz ile iş birliği yaparak valilikten bir proje yaparak diğer kurum ve kuruluşlarla da ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi diğer paydaşlar ile birlikte bu projeyi hayata geçirdiler. Buradaki amacımız, zaten tarihsel bir bağımız olan, inanç bağımız olan, komşumuz olan, kültürel bağımız olan Suriyeli ailelerin çocuklarını burada misafirperver olarak onları kucaklamak, onlara hem dil, hem de kültürel bazda onlara öğretmek. Sokakta bu aileler ve bizim toplumuzun içerisinde. Dolayısı ile bunları bir şekilde topluma kazandırmamız gerekiyor. Şuanda buradaki çocuklar okul öncesi 5 yaşındaki öğrencilerimiz. 10’nun üzerinde öğrencimiz burada başladılar. Gelmek isteyen öğrencilerimiz olursa bu projenin içerisine dahil edilecekler. 3 aylık eğitimin toplum maliyeti 12 bin TL’nin üzerinde. Sabah kahvaltı, temizlik ve kırtasiye giderleri, gerek valilik gerekse de paydaşlar vasıtası ile bu maliyet karşılanmış olacak” dedi.
Projenin tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akkgün Corav, İl Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Münevver Canyaşar, İl Göç İdaresi Müdür Ali Rıza Özcan ve öğrenci velileri ile öğretmenler katıldı. Toplantıya katılanlar öğrenci velilerinin aldığı hediyeleri Suriyeli miniklere dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme