• Haberler
  • Genel
  • “Suriye’de taşeronluk, Türk Milleti’ne yakışmaz”

“Suriye’de taşeronluk, Türk Milleti’ne yakışmaz”

Dış politikada hükümetin yanlış bir hedef belirlediğine dikkat çeken Koray Aydın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” adlı kitabından sonra gündeme getirilen “komşularla sıfır sorun” politikasının da iflas ettiğini söyledi. Irak’ın kuzeyinde taşeron bir devlet kurulmakta olduğuna işaret eden Aydın, Suriye konusunda da dikkat edilmezse böyle bir yapay devletin oluşacağını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nin başarısızlığının [&hellip]

"Suriye'de taşeronluk, Türk Milleti'ne yakışmaz"

Dış politikada hükümetin yanlış bir hedef belirlediğine dikkat çeken Koray Aydın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” adlı kitabından sonra gündeme getirilen “komşularla sıfır sorun” politikasının da iflas ettiğini söyledi. Irak’ın kuzeyinde taşeron bir devlet kurulmakta olduğuna işaret eden Aydın, Suriye konusunda da dikkat edilmezse böyle bir yapay devletin oluşacağını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nin başarısızlığının Türkiye aracılığıyla örtülmek istendiğine dikkat çeken Aydın, “Dün Irak’ta eli yanan, pişman olan hegamonik güç, bugün hemen onun yanındaki Suriye’yi şekillendirirken sen onun gönüllü taşeranluğuna soyundun. Bu taşeronluk rolü Türk Milleti’ni derinden yaralamaktadır” dedi.
Aydın, şöyle devam etti:
“Suriye’nin hemen arkasında Lübnan var. Lübnan, Hizbullah demek. Hizbullah, İsrail’i yenen güç. Bu yönetim, İran demek, Rusya demek, Çin demek.”
Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce yalanladığı terör örgütüyle görüşme eyleminin, şimdilerde doğrulandığını hatırlatarak Erdoğan’ın tutumunun çelişkili olduğunun altını çizdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme