• Haberler
  • Genel
  • Sürat Kargo'dan, internetten al, kredi kartıyla kapıda öde hizmeti

Sürat Kargo'dan, internetten al, kredi kartıyla kapıda öde hizmeti

İnternet üzerinden alış verişin önünü açan Sürat Kargo, konuyu bir adım daha öteye taşıyarak 'internetten al, kapıda kredi kartı ile öde' sistemini müşterilere sundu Yaptığı yeni ve özgün çalışmalarla kargo sektörünü bilişim ve hız ile birleştiren Sürat Kargo, yaklaşık 2 senedir internetten satış yapan müşterilerine, kargolarını götürme ve müşterilerden kapıda tahsilat hizmetini veri-yordu. Bu alanda [&hellip]

Sürat Kargo’dan, internetten al, kredi kartıyla kapıda öde hizmeti

İnternet üzerinden alış verişin önünü açan Sürat Kargo, konuyu bir adım daha öteye taşıyarak ‘internetten al, kapıda kredi kartı ile öde’ sistemini müşterilere sundu

Yaptığı yeni ve özgün çalışmalarla kargo sektörünü bilişim ve hız ile birleştiren Sürat Kargo, yaklaşık 2 senedir internetten satış yapan müşterilerine, kargolarını götürme ve müşterilerden kapıda tahsilat hizmetini veri-yordu. Bu alanda kargo sektörünün öncüsü ve lideri durumunda bulunan Sürat Kargo, ‘internetten al, kapıda öde’ sistemini bir adım ileri taşıyarak, kredi kartı ile tahsilatı da müşterile-rine sundu. Artık İnternetten alış veriş yapan müşterilere nakit tahsilâtın yanında kredi kartı ile tahsilat alternatifi de sunuluyor. Sürat Kargo Afyonkarahisar Bölge Müdürü Cemil Yaman yaptığı yazılı açıklamada, Sürat Kargo olarak özellikle internetten alışverişin önündeki güvensizlik engelini kaldırdıklarını bildirdi.
Yaman, yaklaşık 2 senedir internetten yapılan alışverişlerin kargo tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde sahibine ulaştırıldığını, ödemenin kapıdan yapıldığını bildirdi. Yaman, böylelikle müşterilerin içi, e-ticaret şirketlerinin de işinin rahatladığını kaydetti. Özellikle internetten alışveriş bütün dünyada hızla yaygınlaşırken, Türkiye’de hâlâ bazı güvenlik kaygıları yüzünden uzak durulduğuna değinen Yaman, “Tüketici internette görüp beğendiği bir şeyi satın almak istediğinde karşısına kredi kartı numarasını vererek alış verişi yapmak seçeneği çıkıyor ve bu pek çok tüketiciyi güvenlik konusunda tedirgin eden bir yöntem. Eğer tüketici kredi kartını kullanarak alışveriş yapmazsa bu defa banka havalesi ya da posta çeki gibi yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor.” dedi.
Pek çok tüketicinin bunu zahmetli ve yorucu bulduğunu ve internetten alış veriş yapmaktan vazgeçtiğini aktaran Yaman, “Biz de online olarak çalışan bir kargo firması olarak bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük ve internetten satış yapan firmalara ‘sen ürününü gönül rahatlığı ile sat, biz kargonu teslim edip, tahsilâtını da yapalım’ dedik. Bu durum hem satış yapan müşterileri, hem de kredi kartı bilgilerini internet üzerinden vermek istemeyen nihai tüketicilerin çok ilgisini çekti. Biz bu durumu bir adım daha ileri götürerek, kargosunu götürdüğümüz müşterilere nakit tahsilâtın yanında, kredi kartı ile ödeme imkânı da sunmaya başladık.” diye konuştu.
Bütün şubelerde seyyar POS cihazı bulunduğunu belirten Yaman, şöyle devam etti: “Kargoyu götüren kuryelerimiz, teslimat anında seyyar POS cihazlarını da yanlarında götürüyorlar. Bu durumda satana da, alana da gönül ve kafa rahatlığı içinde alış veriş imkânı sunuyoruz. Sürat Kargo olarak lideri durumunda bulunduğumuz internetten al kapıda öde sistemini bir adım daha ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Bakmadan Geçme