Şûrada birlik ve beraberlik mesajları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2012 yılındaki ilk yerel yönetimler şûrası, Erkmen Beldesi’nde gerçekleştirildi. Şûrada, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın birlik ve beraberlik içinde olduğu mesajı verildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, 'Bizler kardeşler topluluğuyuz' dedi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ise tam destek verdiAdalet ve Kalkınma Partisi’nin 2011’deki genel seçimler nedeniyle ara [&hellip]

Şûrada birlik ve beraberlik mesajları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2012 yılındaki ilk yerel yönetimler şûrası, Erkmen Beldesi’nde gerçekleştirildi.

Şûrada, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın birlik ve beraberlik içinde olduğu mesajı verildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, “Bizler kardeşler topluluğuyuz” dedi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ise tam destek verdi
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2011’deki genel seçimler nedeniyle ara verdiği yerel yönetimler şûrası, 2012’nin Mart ayında tekrar başladı. Erkmen Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba, İl Genel Meclisi Üyesi Hatice Dudu Özkal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, belde belediye başkanları, AK Parti belde sorumluları ve çok sayıda AK Partili katıldı.
“Boşuna heveslenmesinler…”
Şûranın basına açık bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti’de huzursuzluk olduğu iddialarının çıkarıldığını, ancak bu durumun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Zeybek, “AK Parti’nin dışındaki herkes ahkam kesiyor. Onların söylediklerine aldırış etmiyoruz. Boşuna da heveslenmesinler, AK Parti’de huzursuzluk yok. Başından beri söylediğimiz gibi birliğimiz, bütünlüğümüz, beraberliğimiz hâlâ devam etmektedir. Zaten teşkilat olarak bizim ayrışma gibi bir lüksümüz olamaz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır, hükmü gereği biz bir ve beraber olmaya mecburuz. Bizler kardeşler topluluğuyuz. Birbirimizi Allah rızası için seviyoruz. Herhangi bir beklentimiz, çıkarımız yok. AK Parti’nin dışındaki insanlar AK Parti içinde nasıl bir huzursuzluk çıkarırız diye boşuna heveslenmesinler, bunda muvaffak olamayacaklar” dedi.
Zeybek’ten Çoban’a tam destek
Muhalefetin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı eleştirdiğine dikkat çeken Zeybek, Çoban’ın yanında oldukları mesajını verdi. Zeybek, “Muhalefet partilerinden bazıları çıkıyor, Belediye Başkanımızın açıklamalarını farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar. Neymiş, Belediye başkanı, İl Başkanı gibi konuşuyormuş. Bizler, İl Başkanı nerede duracak, Belediye Başkanı nerede duracak çok iyi bilen insanlarız. Belediye’nin yapmış olduğu hizmetleri elbette Belediye Başkanımız açıklayacak. Ama teşkilat olarak da biz sonuna kadar yanındayız, arkasındayız. Yaptığı her icraatı sonuna kadar onaylıyoruz” diye konuştu.
Muhalefe gönderme: Onları da seviyoruz
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın bozuk yolları gündeme getirmek için 2’nci Dumlupınar Caddesi’ne çam dikmesi ve Afyonkarahisar Belediyesi önündeki açık müzeye bozuk lastik ve amortisör bırakmasına da göndermede bulundu.
Bu protestoları “gösteri” olarak niteleyen Zeybek, ısı farkının eksi 30’lara kadar dayanan hava şartlarında yol çalışması yapılamayacağını belirtti. Zeybek, çamın dikilmesi için de belirli hava şartlarının oluşması gerektiğini esprili bir dille anlattıktan sonra muhalefet partilerine atfen“Onları da seviyoruz” dedi.
2001’den bu yana aynı heyecan
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AK Parti teşkilatının 2001 yılında kurulduğu günden itibaren aynı heyecan ve aynı aşkla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti teşkilatının Bakan’dan belde sorumlusuna tek yürek olduğunu belirttikten sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar için bir şans olduğunu “İyi ki Bakanımız var” cümlesiyle anlattı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ise 4 Şubat 2012’de gerçekleşen kongrede güzel bir yönetimin ortaya çıktığını, bundan sonraki hedefin seçmen sayısının yüzde 15’ini üye yapmak olduğunu kaydetti. Eser, Şuhut’ta seçmen sayısının yüzde 25’inin AK Parti’ye üye olduğunu vurguladı.
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ise, şûranın Erkmen’de yapılması dolayısıyla teşekkür etti.

Erdoğan, açılışlara katılacak

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Nisan ayından itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre il kongrelerinin yapılacağını bildirdi. Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a geldiğinde toplu açılışlar gerçekleştireceğinin altını çizen Zeybek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Afyonkarahisar’a gelmesi ile ilgili bir girişim olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün Afyonkarahisar’a gelmesi ile ilgili bir plan yok. Ancak kongre merkezlerimizin tamamlanmasıyla, AK Parti’nin Kızılcahamam’da yaptığı kampların benzerini Afyonkarahisar’da yapmayı hedefliyoruz.”

Bakmadan Geçme