• Haberler
  • Genel
  • 'Şûra'da alınan kararlar uygulanmalı' – Kocatepe Gazetesi

'Şûra'da alınan kararlar uygulanmalı' – Kocatepe Gazetesi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, 19'uncu Milli Eğitim Şûrası'nda alınan kararların uygulanması gerektiğini söyledi Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, eğitim-öğretimdeki sorunların devam ettiğini söyledi. Çelik, '2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldik. Bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı [&hellip]

“Şûra’da alınan kararlar uygulanmalı”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, 19’uncu Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların uygulanması gerektiğini söyledi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, eğitim-öğretimdeki sorunların devam ettiğini söyledi. Çelik, “2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldik. Bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığı gözlenmiştir. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası’nda önemli bazı kararlar alınmıştır. Söz konusu kararlar acilen uygulanmalıdır” dedi.
Memurlara kılık-kıyafet uygulamasının da sona ermesini isteyen Çelik, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Ama Kamu personelini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu çalışanlarına da kılık ve kıyafet dayatmalarından vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.
Çelik, şöyle devam etti:
“Şubat ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Ara dönemde 15 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte, öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bunun için 15 bin yeni öğretmen atamasının 100 bine çıkarılması için imkânlar zorlanmalı ve öğretmen açığı nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçilmelidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme