• Haberler
  • Genel
  • Şüphemiz teftiş dönemi yapılan dinlemeden kaynaklanıyor

Şüphemiz teftiş dönemi yapılan dinlemeden kaynaklanıyor

Afyonkarahisar Adliyesi'nde polisin hakim ve savcıları dinlediği ile ilgili iddialarla Emniyet'e ait bir aracı Başsavcılığa bildiren Hakim Mehmet Gülçek, Emniyet'in hakim kararı olmadan dinleme yapamayacağını söyledi. Gülçek, şüphelerinin geçen yıl HSYK'nın teftiş dönemi yaptırdığı dinlemeden kaynaklandığını açıkladı Emniyet'i zan altında bırakma ya da kurumlar arası çatışma varmış gibi bir izlenim yaratmak istemediğini anlatan Hakim Mehmet [&hellip]

Şüphemiz teftiş dönemi yapılan dinlemeden kaynaklanıyor

Afyonkarahisar Adliyesi’nde polisin hakim ve savcıları dinlediği ile ilgili iddialarla Emniyet’e ait bir aracı Başsavcılığa bildiren Hakim Mehmet Gülçek, Emniyet’in hakim kararı olmadan dinleme yapamayacağını söyledi. Gülçek, şüphelerinin geçen yıl HSYK’nın teftiş dönemi yaptırdığı dinlemeden kaynaklandığını açıkladı

Emniyet’i zan altında bırakma ya da kurumlar arası çatışma varmış gibi bir izlenim yaratmak istemediğini anlatan Hakim Mehmet Gülçek, geçen yıl teftiş döneminde yaşanan dinlemenin kendileri üzerinde bir şüphe yarattığını söyledi. HSYK’nın teftiş döneminde ortam ve telefon dinlemeleri yaptığının tüm hakim ve savcılar tarafından bilindiğini vurgulayan Gülçek, “Zaten teftişten bir süre sonra dinlemeler ışığında bazı soruşturmalar da açıldı. Dinlemelerden bu şekilde emin olduk. Ama dinleme sonrası eğer bir suç unsuru yoksa bu kayıtlar silinerek, dinlenen kişiye bilgi verilmesi gerekiyor. Bize böyle bir bilgi halen verilmedi.” dedi.
Emniyetin kendilerini dinlediği şeklinde basına yansıyan olayı da anlatan Hakim Gülçek, dinleme aracı sandığı aracın görüntüleme aracı olduğunu belirtti. Şoförün şüpheli hareketi ile daha önce yaşanan dinleme olayının kendisini şüphelendirdiği vurgulayan Gülçek, “Adliye’den ayrılmak amacıyla eşimle birlikte adliyenin garaj kapısı önüne geldiğimizde, otomatik kapının açılması için kumandaya bastım. Otomatik kapı yukarı doğru açılırken henüz tam olarak açılmadığı halde bir araç hızla garajdan dışarı çıktı. Şoförün o kadar acelesi vardı ki tavanında bulunan anteni otomatik kapıya sürttü. Ben acaba terörist bir eylem, bomba yerleştirilebilir mi diye düşündüm. Araç plakasını polise vererek, araştırılmasını istedim. Aracın plakasının kayıtlı olmadığı ve istihbarat birimlerine ait olabileceği belirtilince teftiş döneminde de bu araca çok benzeyen bir araçla dinleme yapıldığını hatırlayıp durumu Başsavcılığımıza bildirdim.” diye konuştu.
Konuyu daha sonra hakim ve savcıların kullandığı internet sitesine yazdığını aktaran Hakim Mehmet Gülçek, Başsavcı’nın konuyla ilgili soruşturma açıldığını ilettiğini belirtti. Aracın ortam dinlemesi yapan araç olmadığının, görüntülü kayıt aracı olduğunun da kendisine iletildiğini vurgulayan Gülçek, hakim kararı olmadan dinleme ve kayıt yapılamayacağını söyledi. Gülçek, aracın aynı gün Adliye’de kontrolden geçmesi gerektiğini, izinli ya da izinsiz bir dinleme aracında 4 gün sonra bir şey bulunamayacağını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme