• Haberler
  • Genel
  • “Şüpheli”nin tutuksuz yargılanmasına tepki – Kocatepe Gazetesi

“Şüpheli”nin tutuksuz yargılanmasına tepki – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 2013 yılında meydana gelen olayda hayatını kaybeden Özlem Selek’in darp edilerek öldürüldüğü iddiasıyla açılan davaya dün devam edildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Anıtpark’ta basın açıklaması yaparak Özlem Selek’i darp ettiği öne sürülen A.S.’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi 2 çocuk annesi Özlem Selek, 22 Temmuz 2013’te Afyonkarahisar’a bağlı Susuz Beldesi'nde kocası A.S. tarafından darp [&hellip]

"Şüpheli"nin tutuksuz yargılanmasına tepki

Afyonkarahisar’da 2013 yılında meydana gelen olayda hayatını kaybeden Özlem Selek’in darp edilerek öldürüldüğü iddiasıyla açılan davaya dün devam edildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Anıtpark’ta basın açıklaması yaparak Özlem Selek’i darp ettiği öne sürülen A.S.’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi

2 çocuk annesi Özlem Selek, 22 Temmuz 2013’te Afyonkarahisar’a bağlı Susuz Beldesi’nde kocası A.S. tarafından darp edildikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 5 gün süren hayatta kalma müadelesinin ardından yaşamını yitiren Özlem Selek’in ölümü ile ilgili Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan dava, dün de devam etti. Duruşma, 13 Mayıs’a ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Özlem Selek’in ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen A.S.’nin “şüpheli” sıfatı ile tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.
Anıtpark’ta basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Fatma Kurt, şu ifadeleri kullandı:
“Özlem kardeşimiz öldüğünde soyadı Selek’ti. Ancak adalet mücadelesini platformla birleştiren ailemiz, Özlem’in içerisinde sürekli şiddet gördüğü ve bu şiddet nedeniyle öldüğünün iddia edildiği evliliği nedeniyle aldığı soyadını kabul etmiyor. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, Özlem’in hesabını soruyoruz. ‘Kadına şiddete sıfır tolerans’ diyen, ‘kadına şiddet insanlığa ihanettir’ sloganıyla çalışma yapan yetkililer, evliliği boyunca her türlü şiddete maruz kalırken, 2,5 aylık hamileyken ölüme sebebiyet iddia edilebileceği şekilde darp edilirken neredeydiler? İlk rapor ölüm nedenini darp olarak gösterirken, ikinci rapor ölüm nedeninin darp da dahil başka nedenlerle de olabileceğini gösterir durumda. Bu haldeyken sanığın tahliye edilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. Kurul raporu bekleniyor olsa da sanığın Özlem kardeşimizi ölümüne sebebiyet verebilecek kadar darp etmiş olduğu iki mevcut raporda da söyleniyor. Özlem’in annesi Meliha Akyol ile birlikte Özlem’e bir an önce adalet sağlanmasını istiyoruz ve başka Özlem’ler olmasın diye Özlem şiddet görürken müdahale etmeyen yetkililerin, şu anda bu ülkede şiddet görmekte olan kadınların korunması için tüm imkanlarını seferber etmesini talep ediyoruz.”
Basın açıklamasına Özlem Selek’in annesi Meliha Akyol da katıldı. Akyol, kızının fotoğrafını taşıdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme