• Haberler
  • Spor
  • Süpermoto tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Süpermoto tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

İlk ayağı Sakarya'da düzenlendikten sonra Uşak'ta devam eden Süpermoto Şampiyonası'nda heyecan Afyonkarahisar'a taşındı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 4. Ayak yarışı, 23-24 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapıldı. Afyon Motor Sporları Merkezi'nde özel olarak oluşturulan pistte, hem asfalt hem de toprak parkurda mücadele eden sporcular, seyir zevki yüksek inanılmaz bir mücadele [&hellip]

İlk ayağı Sakarya’da düzenlendikten sonra Uşak’ta devam eden Süpermoto Şampiyonası’nda heyecan Afyonkarahisar’a taşındı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışı, 23-24 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapıldı. Afyon Motor Sporları Merkezi’nde özel olarak oluşturulan pistte, hem asfalt hem de toprak parkurda mücadele eden sporcular, seyir zevki yüksek inanılmaz bir mücadele ortaya koydu.
KORUYUCU AİLE
HİZMETİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Yarışlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü iş birliği ile “Koruyucu Aile” hizmetine dikkat çekmek amacıyla, “Hayata birlikte tutunuyoruz” ve “Her çocuğun bir ailesi olmalı” sloganıyla düzenlendi. Yarış sonunda, Afyonkarahisar’daki yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara çeşitli sürprizler yapıldı. Deneyimli sporcuların nezaretinde motorlarla asfalt parkurda tur atan çocuklar, hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadı.
Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayağında dereceye giren sporculara ödül töreni sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “İlimizde gerçekleşen Süpermoto yarışları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla ortaklaşa hazırlanmış bir programdır. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar her geçen gün spor merkezi olmaya devam ediyor. Dereceye giren sporcularımızı kutlarken tüm sporcularımızın başarılı bir şekilde yarışarak hayatlarına devam etmelerini temenni ediyorum” dedi.
Yarış sonunda dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları Vali Mustafa Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop ve federasyon yetkilileri tarafından verildi. Ayrıca, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc, Süpermoto Minikler 65 cc, 50 cc KNN54 Kupası ve TMFGP kategorilerinde yapılan yarışlarda, sınıflarında ilk üç sırayı alan sporculara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından para ödülü dağıtıldı.

DERECELER
Büyük çekişmeye sahne olan yarış sonunda, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc, Süpermoto Minikler 65 cc, 50 cc KNN54 Kupası kategorilerinde dereceler belli oldu. Yarışlar sonun oluşan dereceler ise şu şekilde:
SM A
1. Batuhan DEMİRYOL
2. Yusuf IŞIK
3. Yasin IŞIK
4. Veysel YILMAZ
SM B
1. Caner DOĞRU
2. Yasin KEKLİK
3. Erhan ADIM
4. Avni PALA
5. Engin ALTAN
6. Suat SAPAN  

S3
1. Bahattin SOFUOĞLU
2. Ata KAHVECİOĞLU
3. Emirhan ERKAN
4. Halil Haktan KARPUZ

50 CC
1. Ahmed Buğra GEREN
2. Duru Aybüke ALTAN
65 CC
1. Baran Bulut KOCAMAN
2. Adem IŞIK
3. Mehmet TUĞRUL
4. Aras Efe YILDIRIM
5. Akil ULUSAN  
85 CC
1. Ares Stefan BENGİÇ
2. Furkan AYKUT
3. Mecit Taha IŞIK
4. Onur IŞIK
5. Ömer Utku KARPUZ
6. Kadir ERBAY
KNN54 CUP
1. Ares Stefan BENGİÇ
2. Kadir ERBAY
3. Onur ISIK
4. Ömer Utku KARPUZ
5. Adem IŞIK

Bakmadan Geçme